.

Cod COR montator-ajustor de acordeoane


Cod COR montator-ajustor de acordeoane

Cod COR: montator-ajustor de acordeoane

Cod COR: 731211 - montator-ajustor de acordeoane


Meseria de montator-ajustor de acordeoane face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de montator-ajustor de acordeoane

Meseria de montator-ajustor de acordeoane a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura ca acordeoanele erau intotdeauna in stare buna si ca sunetul lor era perfect. Acest lucru a necesitat o intelegere profunda a mecanismului acordeonului si a modului in care functioneaza. Montatorii-ajustori de acordeoane au fost responsabili pentru ajustarea si repararea acordeoanelor, precum si pentru a le face sa sune bine. Acest lucru a necesitat o mare abilitate si cunostinte tehnice. in prezent, aceasta meserie este inca in uz, deoarece acordeoanele sunt inca folosite in muzica si in spectacole. Montatorii-ajustori de acordeoane sunt inca necesari pentru a asigura ca acordeoanele sunt in stare buna si ca sunetul lor este perfect.

Model fisa de post: montator-ajustor de acordeoane

Fisa de post pentru meseria de montator-ajustor de acordeoane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: montator-ajustor de acordeoane, cod COR 731211


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

Postul: Montator-Ajustor de Acordeoane

Responsabilitati:

Asamblarea si ajustarea acordeoanelor, in conformitate cu specificatiile producatorului

Verificarea si testarea acordeoanelor pentru a se asigura ca sunt functionale si de calitate

Repararea si inlocuirea componentelor defecte sau uzate

Asigurarea unei bune intretineri a echipamentelor si a instrumentelor folosite

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Respectarea tuturor procedurilor si regulilor de siguranta

Urmarirea si raportarea tuturor problemelor tehnice

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp si corect

Respectarea tuturor termenelor limita si a standardelor de calitate

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul montarii si ajustarii acordeoanelor

Cunostinte solide de mecanica si electronica

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor

Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor specifice

Atentie la detalii si abilitati de organizare

Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

  Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

 • COD

  COD COR 731211 - montator-ajustor de acordeoane