.

Cod COR montator corp sonor la piane


Cod COR montator corp sonor la piane

Cod COR: montator corp sonor la piane

Cod COR: 731209 - montator corp sonor la piane


Meseria de montator corp sonor la piane face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de montator corp sonor la piane

Meseria de montator de corp sonor la piane a existat de mai mult de un secol. A inceput in anii 1800, cand producatorii de piane au inceput sa foloseasca corpuri sonore pentru a imbunatati sunetul pianului. Acesti montatori de corp sonor au lucrat cu producatorii de piane pentru a crea corpuri sonore care sa imbunatateasca sunetul pianului si sa ofere o experienta muzicala mai buna. Acesti montatori au folosit materiale precum lemnul, metalul si alte materiale pentru a crea corpuri sonore care sa se potriveasca cu designul pianului. Acesti montatori au lucrat cu producatorii de piane pentru a crea corpuri sonore care sa imbunatateasca sunetul pianului si sa ofere o experienta muzicala mai buna. In prezent, montatorii de corp sonor la piane folosesc tehnologii avansate pentru a crea corpuri sonore care sa imbunatateasca sunetul pianului si sa ofere o experienta muzicala mai buna.

Model fisa de post: montator corp sonor la piane

Fisa de post pentru meseria de montator corp sonor la piane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: montator corp sonor la piane, cod COR 731209


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

Postul: Montator corp sonor la piane

Responsabilitati:

- Asamblarea corpului sonor al pianelor, in conformitate cu specificatiile producatorului

- Verificarea si reglarea componentelor pianului, inclusiv a mecanismului de actionare si a sistemului de sunet

- Testarea pianului pentru a se asigura ca sunetul este corect si ca toate componentele functioneaza corect

- Repararea si inlocuirea componentelor defecte ale pianului

- Asigurarea calitatii produselor prin inspectarea si testarea pianelor inainte de livrare

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul montarii corpului sonor al pianelor

- Cunostinte solide despre componentele pianului si despre modul in care acestea functioneaza

- Abilitati excelente de reparare si intretinere

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de lucru cu precizie

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 73

    Subgrupa Majora 73

    Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

    Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 731

    Grupa Minora 731

    Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

    Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

  • COR

    Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

    Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

  • COD

    COD COR 731209 - montator corp sonor la piane