Cod COR: 712412 - montator materiale geosintetice
Meseria de montator materiale geosintetice face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.
Meseria de montator materiale geosintetice a fost introdusa in anii '70, cand au fost dezvoltate materiale geosintetice pentru a fi folosite in constructii. Aceste materiale sunt fabricate din fibre sintetice si sunt folosite pentru a oferi protectie si stabilitate la constructii, precum si pentru a reduce costurile si timpul de constructie. Montatorii materialelor geosintetice sunt responsabili pentru instalarea acestor materiale in locatiile corespunzatoare, in conformitate cu specificatiile proiectului. Ei trebuie sa aiba cunostinte despre materialele geosintetice si sa fie capabili sa le instaleze corect si in siguranta. De asemenea, ei trebuie sa fie capabili sa identifice si sa rezolve orice probleme care pot aparea in timpul instalarii.
Fisa de post pentru meseria de montator materiale geosintetice
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: montator materiale geosintetice, cod COR 712412
1. Titlu post: Montator materiale geosintetice
2. Descrierea postului:
Montatorul materialelor geosintetice este responsabil pentru instalarea materialelor geosintetice pe terenuri, in conformitate cu specificatiile tehnice si cerintele clientului. Acesta trebuie sa asigure instalarea corecta si sigura a materialelor geosintetice, in conformitate cu standardele de calitate si siguranta.
3. Responsabilitati principale:
- Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru instalare;
- Instaleaza materialele geosintetice conform specificatiilor tehnice si cerintelor clientului;
- Verifica si asigura calitatea materialelor geosintetice instalate;
- Monitorizeaza si raporteaza orice probleme sau defecte aparute in timpul instalarii;
- Asigura respectarea tuturor normelor de siguranta si protectia mediului;
- Intretine si repara materialele geosintetice instalate;
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a locului de munca.
4. Cerinte:
- Experienta anterioara in instalarea materialelor geosintetice;
- Cunostinte tehnice si abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor necesare;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;
- Permis de conducere si cunostinte de baza in domeniul mecanicii auto.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni
Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati
Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.
Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.