.

Cod COR montator materiale geotextile si geocompozite


Cod COR montator materiale geotextile si geocompozite

Cod COR: montator materiale geotextile si geocompozite

Cod COR: 712415 - montator materiale geotextile si geocompozite


Meseria de montator materiale geotextile si geocompozite face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de montator materiale geotextile si geocompozite

Meseria de montator materiale geotextile si geocompozite a aparut in anii '90, ca o solutie la nevoia de a proteja si intari solurile si structurile de constructii. Aceste materiale sunt folosite pentru a preveni eroziunea solului, pentru a reduce presiunea asupra structurilor si pentru a imbunatati proprietatile mecanice ale solului. Montatorii materialelor geotextile si geocompozite sunt responsabili pentru instalarea acestor materiale in locatiile indicate, in conformitate cu proiectul si specificatiile tehnice. Ei trebuie sa aiba cunostinte despre materialele folosite si sa fie capabili sa le instaleze corect si in siguranta. In plus, ei trebuie sa fie capabili sa utilizeze echipamente specializate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Model fisa de post: montator materiale geotextile si geocompozite

Fisa de post pentru meseria de montator materiale geotextile si geocompozite


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: montator materiale geotextile si geocompozite, cod COR 712415


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

1. Denumirea postului: Montator materiale geotextile si geocompozite

2. Descrierea postului: Montatorul materialelor geotextile si geocompozite este responsabil pentru instalarea si montarea materialelor geotextile si geocompozite in conformitate cu specificatiile tehnice si cerintele proiectului.

3. Responsabilitati:

- Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru montare;

- Instaleaza materialele geotextile si geocompozite conform specificatiilor tehnice si cerintelor proiectului;

- Verifica si testeaza materialele geotextile si geocompozite pentru a se asigura ca sunt instalate corect;

- Monitorizeaza si raporteaza orice probleme sau defecte in materialele geotextile si geocompozite;

- Asigura mentenanta si repararea materialelor geotextile si geocompozite;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in instalarea si montarea materialelor geotextile si geocompozite;

- Cunostinte tehnice si abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor necesare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712415 - montator materiale geotextile si geocompozite