Cod COR: 712207 - montator placaje uscate
Meseria de montator placaje uscate face parte din grupa de baza: 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati.
Montatorul de placaje uscate este un meserias care se ocupa cu instalarea placajelor uscate, cum ar fi placajele de lemn, placajele de plastic, placajele de metal si placajele de sticla. Acest meserias lucreaza in general cu materiale de constructii, cum ar fi placi de lemn, placi de plastic, placi de metal si placi de sticla. Acest meserias poate fi angajat de catre proprietarii de case sau de catre companii de constructii pentru a instala placajele uscate in locuintele lor sau in cladirile lor. Meseria de montator de placaje uscate a existat de mai mult de 100 de ani, iar in ultimii ani a devenit din ce in ce mai populara. Acest meserias poate fi angajat pentru a instala placaje uscate in locuinte, cladiri comerciale, cladiri industriale si cladiri publice.
Fisa de post pentru meseria de montator placaje uscate
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: montator placaje uscate, cod COR 712207
FISA DE POST
Titlu post: Montator placaje uscate
Descrierea postului:
Montatorul placajelor uscate este responsabil pentru instalarea placajelor uscate pe pereti si tavane. Acesta trebuie sa asigure ca placajele sunt instalate corect si in siguranta, in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.
Responsabilitati:
- Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru instalare.
- Masoara si taie placajele uscate in conformitate cu dimensiunile cerute.
- Instaleaza placajele uscate pe pereti si tavane.
- Verifica si asigura ca placajele sunt instalate corect si in siguranta.
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a locului de munca.
- Respecta toate regulile si procedurile de siguranta.
Cerinte:
- Experienta anterioara in instalarea placajelor uscate.
- Abilitati de masurare si taiere.
- Abilitati de lucru in echipa.
- Abilitati de comunicare si relationare.
- Abilitati de rezolvare a problemelor.
- Cunostinte de baza in domeniul constructiilor.
- Permis de conducere.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni
Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati
Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.
Parchetarii, linolistii, mozaicarii si faiantarii instaleaza, intretin si repara podele, acopera pardoseli, pereti si alte suprafete cu placi sau panouri de mozaic, pentru scopuri decorative ori de alta natura.