.

Cod COR montator-reglor piane


Cod COR montator-reglor piane

Cod COR: montator-reglor piane

Cod COR: 731210 - montator-reglor piane


Meseria de montator-reglor piane face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de montator-reglor piane

Montatorul de piane este un meserias specializat in repararea, intretinerea si reglarea pianelor. Meseria a fost practicata in mod traditional de catre mecanicii de piane, care au invatat sa lucreze cu instrumentele prin practica si prin invatarea de la alti mecanici. Acestia au fost in general angajati de fabrici de piane sau de magazine de instrumente muzicale. In prezent, montatorii de piane sunt adesea angajati de librarii, magazine de instrumente muzicale sau chiar de proprietarii de piane. Ei folosesc unelte specializate pentru a inspecta, repara si regla pianele. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre mecanica si acustica pianelor, precum si despre tehnica de reparare si intretinere. Montatorii de piane trebuie sa fie capabili sa identifice si sa repare defectiuni ale pianelor, precum si sa regleze clapele si alte componente ale instrumentului.

Model fisa de post: montator-reglor piane

Fisa de post pentru meseria de montator-reglor piane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: montator-reglor piane, cod COR 731210


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

Postul: Montator-reglor piane

Responsabilitati:

- Asamblarea si reglarea pianelor in conformitate cu standardele de calitate

- Verificarea si reglarea componentelor interne ale pianului, cum ar fi clapele, mecanismul, sistemul de sunet si alte piese

- Verificarea si reglarea componentelor externe ale pianului, cum ar fi cadrul, picioarele, tastatura si alte piese

- Verificarea si reglarea sunetului pianului, inclusiv ajustarea tonului si a volumului

- Repararea si inlocuirea componentelor defecte ale pianului

- Asigurarea unui nivel adecvat de intretinere si curatare a pianului

- Asigurarea unui nivel adecvat de protectie a pianului

- Asigurarea unui nivel adecvat de protectie a mediului

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul montarii si reglarii pianelor

- Cunostinte solide despre componentele interne si externe ale pianului

- Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor necesare

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

- Abilitati de lucru in conditii de stres si sub presiune

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii si de respectare a termenelor limita

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 73

    Subgrupa Majora 73

    Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

    Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 731

    Grupa Minora 731

    Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

    Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

  • COR

    Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

    Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

  • COD

    COD COR 731210 - montator-reglor piane