Cod COR: 741212 - montator, reglor si depanator de ascensoare
Meseria de montator, reglor si depanator de ascensoare face parte din grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice.
Meseria de montator, reglor si depanator de ascensoare a existat de mai bine de un secol. Primii ascensoare au fost inventati in anul 1852 de catre Elisha Otis, care a inventat un sistem de franare care a permis ascensoarelor sa se opreasca in cazul in care cablul se rupea. Acest sistem a revolutionat constructia cladirilor inaltate si a facut posibila constructia de cladiri mai inalte. In anii urmatori, ascensoarele au devenit din ce in ce mai populare si au necesitat oameni specializati pentru a le instala si intretine. Acestia au fost cunoscuti sub numele de montatori, reglori si depanatori de ascensoare. Acestia au fost responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea ascensoarelor. In prezent, montatorii, reglorii si depanatorii de ascensoare sunt responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea ascensoarelor. Acestia trebuie sa fie foarte bine pregatiti pentru a se asigura ca ascensoarele functioneaza in siguranta si corect. Acestia trebuie sa fie familiarizati cu toate tipurile de ascensoare si sa fie capabili sa identifice si sa repare orice probleme care pot aparea.
Fisa de post pentru meseria de montator, reglor si depanator de ascensoare
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: montator, reglor si depanator de ascensoare, cod COR 741212
FISA DE POST
Titlu post: Montator, reglor si depanator de ascensoare
Descrierea postului:
Montatorul, reglorul si depanatorul de ascensoare este responsabil pentru instalarea, reglarea si repararea ascensoarelor. Acesta trebuie sa asigure ca ascensoarele sunt instalate si reglate corect si sa efectueze reparatii si intretinere pentru a asigura functionarea corecta si siguranta ascensoarelor.
Responsabilitati:
- Instalarea ascensoarelor conform specificatiilor si standardelor de siguranta
- Reglarea ascensoarelor pentru a asigura functionarea corecta si siguranta
- Efectuarea de reparatii si intretinere pentru a asigura functionarea corecta si siguranta ascensoarelor
- Verificarea si testarea ascensoarelor pentru a asigura functionarea corecta si siguranta
- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defectiuni
- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat
- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta
- Mentinerea unei bune comunicari cu clientii si colegii
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul montarii, reglarii si depanarii ascensoarelor
- Cunostinte tehnice si abilitati de reparatii
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de organizare si planificare
- Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor
- Cunostinte de baza in domeniul electric si mecanic
- Permis de conducere valid
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Tehnicieni la echipamente electrice si electronice
Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.
Montatori de echipamente electrice
Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.
Mecanicii si instalatorii de echipamente electrice se ocupa cu montarea, reglarea, instalarea si repararea masinilor electrice si altor echipamente si dispozitive electrice in cladiri, fabrici, ateliere de lucru sau alte locuri.