Cod COR: 352123 - montor emisie
Meseria de montor emisie face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.
Meseria de montor emisie a fost introdusa in anii 1950, cand tehnologia radio a inceput sa se dezvolte. Montorii emisiei sunt responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de radio si televiziune. Acestea includ antene, amplificatoare, cabluri, echipamente de transmisie si receptoare. Ei trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia radio si sa stie cum sa utilizeze echipamentele corespunzatoare. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa identifice si sa rezolve problemele tehnice care pot aparea. Meseria de montor emisie a evoluat in timp, in special in ultimii ani, cand tehnologia radio s-a schimbat si s-a dezvoltat. Acum, montorii emisiei sunt responsabili pentru instalarea si intretinerea echipamentelor de radio si televiziune digitale, precum si a echipamentelor de transmisie si receptare a semnalelor radio.
Fisa de post pentru meseria de montor emisie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: montor emisie, cod COR 352123
Fisa de post pentru meseria de: Montor Emisie
Descrierea postului:
Montorul de emisie este responsabil pentru monitorizarea si controlul emisiilor de gaze si particule in atmosfera, in conformitate cu reglementarile si standardele de mediu. Acesta trebuie sa asigure ca toate echipamentele si sistemele de control ale emisiilor sunt functionale si eficiente, si sa raporteze orice defectiuni sau probleme in timp util.
Responsabilitati:
- Monitorizarea si controlul emisiilor de gaze si particule in atmosfera
- Asigurarea functionarii eficiente a echipamentelor si sistemelor de control al emisiilor
- Raportarea oricaror defectiuni sau probleme in timp util
- ntretinerea si repararea echipamentelor si sistemelor de control al emisiilor
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de mediu
- Participarea la inspectii si audituri de mediu
- ndeplinirea altor sarcini aferente postului, conform cerintelor angajatorului
Cerinte:
- Experienta in monitorizarea si controlul emisiilor de gaze si particule in atmosfera
- Cunostinte solide despre echipamentele si sistemele de control al emisiilor
- Cunoasterea reglementarilor si standardelor de mediu
- Abilitati de comunicare si raportare eficiente
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente
- Atentie la detalii si capacitatea de a identifica problemele si de a le rezolva
- Disponibilitatea de a lucra in conditii de mediu dificile si de a respecta masurile de siguranta si protectie a mediului
Educatie si experienta:
- Studii superioare in domeniul ingineriei de mediu sau o experienta relevanta in domeniu
- Certificare in monitorizarea si controlul emisiilor de gaze si particule in atmosfera poate fi un avantaj
Aceasta este o descriere generala a postului de montor emisie si nu trebuie considerata ca fiind exhaustiva. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de nevoile si cerintele angajatorului.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Tehnicieni in informatica si comunicatii
Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).
Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii
Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.
Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.