Cod COR: 352110 - montor pozitive
Meseria de montor pozitive face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.
Meseria de montor pozitive a fost practicata de catre mestesugari inca din secolul al XVIII-lea. Acest tip de meserie implica construirea si intretinerea de masini si echipamente care sunt folosite in industria de prelucrare a metalelor. Montorii pozitivi sunt responsabili pentru asamblarea si repararea masinilor si echipamentelor, precum si pentru verificarea si intretinerea acestora. Ei folosesc unelte specializate, cum ar fi freze, strunguri, masini de gaurit si alte masini de prelucrare a metalelor pentru a construi si repara piese si componente. De-a lungul anilor, meseria de montor pozitiv a evoluat, iar mestesugarii au invatat sa utilizeze tehnologii mai avansate si sa se adapteze la cerintele industriei.
Fisa de post pentru meseria de montor pozitive
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: montor pozitive, cod COR 352110
Fisa de post pentru meseria de montor pozitive
Titlul postului: Montor pozitive
Descrierea postului:
Montorul pozitive este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de alimentare cu energie electrica in cladiri, fabrici si alte structuri. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul electricitatii si sa fie capabil sa lucreze cu diferite tipuri de echipamente si instrumente.
Responsabilitati:
- Instalarea si intretinerea sistemelor de alimentare cu energie electrica
- Identificarea si remedierea problemelor cu echipamentele electrice
- Testarea si diagnosticarea problemelor cu circuitele electrice
- Lucrul cu diferite tipuri de echipamente si instrumente, cum ar fi multimetre, osciloscopuri si scule electrice
- Respectarea standardelor de siguranta si a reglementarilor privind electricitatea
- Comunicarea cu clientii si colegii pentru a identifica si rezolva problemele
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul electricitatii
- Cunostinte solide despre circuitele electrice si echipamentele electrice
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si colegii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru agitat si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Certificare in domeniul electricitatii este un avantaj
Educatie:
- Diploma de liceu sau echivalent
- Certificare in domeniul electricitatii este un avantaj
Salariu:
Salariul pentru un montor pozitive variaza in functie de experienta si de locatie. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 3000-4000 lei pe luna.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Tehnicieni in informatica si comunicatii
Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).
Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii
Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.
Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.