.

Cod COR morar


Cod COR morar

Cod COR: morar

Cod COR: 816020 - morar


Meseria de morar face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.

Istoria meseriei de morar

Meseria de morar a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Morarii au fost responsabili pentru prelucrarea si modelarea argilei pentru a crea vase, obiecte decorative si alte produse. Acestia au folosit unelte simple, cum ar fi ciocanele, lopeti si forme pentru a modela argila. Acestia au folosit, de asemenea, tehnici de ardere pentru a prelucra produsele lor. Acestea au fost apoi vopsite si decorate cu diverse culori si modele. Meseria de morar a evoluat de-a lungul anilor, de la produsele simple de argila la produse mai complexe, cum ar fi vase de lut, figurine si alte obiecte decorative. Acestia au devenit, de asemenea, mai priceputi in tehnicile de modelare si ardere, ceea ce a permis crearea unor produse mai sofisticate.

Model fisa de post: morar

Fisa de post pentru meseria de morar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: morar, cod COR 816020


Grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

Titlu post: Morar

Descrierea postului:

Executarea de lucrari de prelucrare a betonului si a altor materiale de constructii;

Utilizarea echipamentelor si a instrumentelor specifice meseriei;

Executarea de lucrari de finisare si de intretinere a suprafetelor;

Executarea de lucrari de prelucrare a materialelor de constructii;

Executarea de lucrari de intretinere si reparare a echipamentelor si a instrumentelor;

Executarea de lucrari de pregatire a materialelor si a suprafetelor;

Executarea de lucrari de curatare si de intretinere a locului de munca;

Respectarea normelor de securitate si de protectia muncii.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul constructiilor;

Cunostinte tehnice si abilitati practice;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

Disponibilitatea de a lucra in ture de noapte si in weekenduri.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 816

  Grupa Minora 816

  Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COR

  Grupa de baza 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COD

  COD COR 816020 - morar