.

Cod COR multiplicator sabloane croitorie


Cod COR multiplicator sabloane croitorie

Cod COR: multiplicator sabloane croitorie

Cod COR: 753202 - multiplicator sabloane croitorie


Meseria de multiplicator sabloane croitorie face parte din grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare.

Istoria meseriei de multiplicator sabloane croitorie

Meseria de multiplicator sabloane croitorie se refera la procesul de fabricare a sabloanelor de croitorie folosite pentru a crea modele de croitorie. Acest proces a inceput in secolul al XIX-lea, cand croitorii au inceput sa utilizeze sabloane de hartie pentru a crea modele. Aceste sabloane au fost apoi transferate pe materiale mai durabile, cum ar fi lemnul, pentru a fi folosite pe termen lung. Aceste sabloane au fost folosite pentru a crea modele de croitorie care pot fi folosite pentru a face haine. in prezent, sabloanele sunt fabricate din materiale precum plasticul, metalul si lemnul, iar multiplicatorii sabloanelor croitorie sunt responsabili de fabricarea acestora.

Model fisa de post: multiplicator sabloane croitorie

Fisa de post pentru meseria de multiplicator sabloane croitorie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: multiplicator sabloane croitorie, cod COR 753202


Grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

FISA DE POST

Titlu post: Multiplicator sabloane croitorie

Descrierea postului:

Multiplicatorul sabloanelor croitorie este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile prin multiplicarea sabloanelor de croitorie. Acesta trebuie sa asigure ca sabloanele sunt prelucrate corect si sa respecte standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

- Preluarea comenzilor si prelucrarea materialelor textile in conformitate cu cerintele clientilor

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru multiplicarea sabloanelor de croitorie

- Verificarea calitatii produselor finite si asigurarea ca acestea sunt conforme cu standardele de calitate

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului

- Raportarea oricaror probleme sau defecte inregistrate in timpul procesului de multiplicare

Competente si abilitati:

- Cunostinte solide despre prelucrarea materialelor textile

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor adecvate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si spirit de observatie

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

- Cunostinte de baza despre securitatea si protectia mediului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

  Confectionerii de sabloane si tipare se ocupa cu crearea modelelor-etalon de precizie pentru fabricarea articolelor de imbracaminte din textile si produse din piele sau blana. Acestia traseaza, taie, modeleaza materiale textile, piele fina si alte materiale conform planurilor sau specificatiilor privind fabricarea de articole de imbracaminte, palarii si sepci, manusi si produse diverse.

 • COD

  COD COR 753202 - multiplicator sabloane croitorie