.

Cod COR muncitor constructor barne, chirpici, piatra


Cod COR muncitor constructor barne, chirpici, piatra

Cod COR: muncitor constructor barne, chirpici, piatra

Cod COR: 711101 - muncitor constructor barne, chirpici, piatra


Meseria de muncitor constructor barne, chirpici, piatra face parte din grupa de baza: 7111 Constructori de case.

Istoria meseriei de muncitor constructor barne, chirpici, piatra

Muncitorii constructor barne, chirpici si piatra au o istorie lunga si interesanta. Acestia au fost folositi in constructii inca din antichitate, cand au fost folositi pentru a construi ziduri si cladiri. Acestia au fost folositi in mod regulat in constructii incepand cu Evul Mediu, cand au fost folositi pentru a construi biserici si alte cladiri. In secolul al XIX-lea, muncitorii constructor barne, chirpici si piatra au fost folositi in mod regulat in constructia de poduri si cai ferate. Acestia au fost folositi pentru a construi structuri solide si durabile, care au rezistat testului timpului. In zilele noastre, muncitorii constructor barne, chirpici si piatra sunt folositi in mod regulat in constructii, de la cladiri la poduri si cai ferate. Acestia sunt responsabili pentru construirea structurilor solide si durabile care sunt folosite in intreaga lume.

Model fisa de post: muncitor constructor barne, chirpici, piatra

Fisa de post pentru meseria de muncitor constructor barne, chirpici, piatra


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: muncitor constructor barne, chirpici, piatra, cod COR 711101


Grupa de baza: 7111 Constructori de case

FISA DE POST

Titlu post: Muncitor Constructor Barne, Chirpici, Piatra

Descrierea postului:

Muncitorul constructor barne, chirpici, piatra este responsabil pentru construirea si intretinerea structurilor din barne, chirpici si piatra. Acesta trebuie sa pregateasca materialele si sa le foloseasca pentru a construi structuri rezistente si durabile. Muncitorul constructor trebuie sa aiba cunostinte despre constructii si sa fie capabil sa foloseasca unelte si echipamente adecvate.

Responsabilitati:

- Prezenta la locul de munca in timpul programului stabilit
- Preluarea comenzilor si pregatirea materialelor necesare
- Construirea si intretinerea structurilor din barne, chirpici si piatra
- Utilizarea uneltelor si echipamentelor adecvate
- Respectarea normelor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului
- Respectarea termenelor limita si a cerintelor clientilor
- Mentinerea curateniei si ordinii la locul de munca

Competente:

- Cunostinte despre constructii si materiale de constructii
- Abilitati de utilizare a uneltelor si echipamentelor
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de planificare si organizare
- Abilitati de rezolvare a problemelor
- Abilitati de respectare a normelor de siguranta si protectie a mediului
- Abilitati de lucru sub presiune si respectare a termenelor limita

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 71

    Subgrupa Majora 71

    Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 711

    Grupa Minora 711

    Muncitori constructori si asimilati

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

  • COR

    Grupa de baza 7111 Constructori de case

    Constructorii de case ridica, intretin si repara case si cladiri mici similare, utilizand atat tehnicile si materialele traditionale, cat si pe cele moderne.

  • COD

    COD COR 711101 - muncitor constructor barne, chirpici, piatra