.

Cod COR muncitor hidrogeolog


Cod COR muncitor hidrogeolog

Cod COR: muncitor hidrogeolog

Cod COR: 711912 - muncitor hidrogeolog


Meseria de muncitor hidrogeolog face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de muncitor hidrogeolog

Muncitorul hidrogeolog este un profesionist care se ocupa de studierea apei subterane si a resurselor de apa subterana. Acest domeniu a fost dezvoltat in anii 1800, cand cercetatorii au inceput sa studieze modul in care apa se misca prin sol si sa inteleaga cum se formeaza si se schimba rezervele de apa subterana. Aceste cercetari au condus la dezvoltarea unor tehnici de monitorizare si masurare a apei subterane, precum si la dezvoltarea unor tehnici de prelucrare a datelor. Aceste tehnici sunt folosite astazi de muncitorii hidrogeologi pentru a ajuta la gestionarea resurselor de apa subterana si pentru a asigura ca acestea sunt folosite in mod eficient si responsabil.

Model fisa de post: muncitor hidrogeolog

Fisa de post pentru meseria de muncitor hidrogeolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: muncitor hidrogeolog, cod COR 711912


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu post: Muncitor hidrogeolog

Descrierea postului:

Muncitorul hidrogeolog este responsabil pentru efectuarea de cercetari hidrogeologice si pentru pregatirea si intretinerea echipamentelor si a materialelor necesare. Acesta trebuie sa colecteze si sa interpreteze datele hidrogeologice si sa pregateasca rapoarte si prezentari.

Responsabilitati:

- Efectuarea de cercetari hidrogeologice si pregatirea echipamentelor si materialelor necesare

- Colectarea si interpretarea datelor hidrogeologice

- Pregatirea rapoartelor si prezentarilor

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor

- Monitorizarea si intretinerea bazelor de date hidrogeologice

- Monitorizarea si intretinerea documentelor si a informatiilor hidrogeologice

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de laborator

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de monitorizare

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de control

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de protectie

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de masurare

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de analiza

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de prelucrare

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de transport

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de stocare

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si materialelor de protectie

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

 • COD

  COD COR 711912 - muncitor hidrogeolog