.

Cod COR muncitor hidrometru


Cod COR muncitor hidrometru

Cod COR: muncitor hidrometru

Cod COR: 711901 - muncitor hidrometru


Meseria de muncitor hidrometru face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de muncitor hidrometru

Muncitorul hidrometru este o profesie veche, care se refera la masurarea cantitatii de apa care curge prin canale, conducte si alte sisteme de alimentare cu apa. Acest lucru se face prin instalarea si intretinerea unor dispozitive speciale numite hidrometre. Aceste dispozitive sunt folosite pentru a masura debitul de apa si presiunea, precum si pentru a monitoriza calitatea apei. Muncitorul hidrometru trebuie sa fie familiarizat cu tehnologia hidrometrelor si sa stie cum sa le instaleze si sa le intretina corect. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa interpreteze datele obtinute de la hidrometre si sa ia masurile necesare pentru a asigura o alimentare cu apa sigura si eficienta. Profesia de muncitor hidrometru a existat de mai multe secole, iar in prezent, aceasta este inca foarte importanta pentru furnizarea de apa potabila si pentru monitorizarea calitatii apei.

Model fisa de post: muncitor hidrometru

Fisa de post pentru meseria de muncitor hidrometru


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: muncitor hidrometru, cod COR 711901


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu post: Muncitor hidrometru

Descrierea postului:

Muncitorul hidrometru este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor hidrometrice. Acesta trebuie sa verifice si sa mentina echipamentele hidrometrice, cum ar fi hidrometrele, manometrele, presostatele si alte dispozitive de masurare a debitului si a presiunii.

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor hidrometrice;

- Verificarea si mentinerea echipamentelor hidrometrice;

- Monitorizarea debitului si a presiunii;

- Analizarea datelor si raportarea rezultatelor;

- Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor hidrometrice;

- Executarea altor sarcini conexe.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul hidrometriei;

- Cunostinte tehnice in domeniul hidrometriei;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a calculatorului;

- Permis de conducere.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 71

    Subgrupa Majora 71

    Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 711

    Grupa Minora 711

    Muncitori constructori si asimilati

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

  • COR

    Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

    Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

  • COD

    COD COR 711901 - muncitor hidrometru