.

Cod COR muncitor in taieri structuri cu scule diamantate


Cod COR muncitor in taieri structuri cu scule diamantate

Cod COR: muncitor in taieri structuri cu scule diamantate

Cod COR: 711925 - muncitor in taieri structuri cu scule diamantate


Meseria de muncitor in taieri structuri cu scule diamantate face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de muncitor in taieri structuri cu scule diamantate

Muncitorii in taieri structuri cu scule diamantate sunt specializati in taierea si prelucrarea materialelor dure, cum ar fi betonul, asfaltul, sticla si metalul. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand tehnologia sculelor diamantate a devenit mai accesibila si mai ieftina. Aceste scule sunt folosite pentru a taia materiale dure, cum ar fi betonul, asfaltul, sticla si metalul, si sunt folosite in constructii, in industria miniera si in industria de prelucrare a metalelor. Muncitorii in taieri structuri cu scule diamantate folosesc scule specializate, cum ar fi discuri diamantate, burghie, masini de taiere si masini de gaurit. Acestia trebuie sa fie foarte atenti si sa respecte toate regulile de siguranta in timpul taierii si prelucrarii materialelor.

Model fisa de post: muncitor in taieri structuri cu scule diamantate

Fisa de post pentru meseria de muncitor in taieri structuri cu scule diamantate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: muncitor in taieri structuri cu scule diamantate, cod COR 711925


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu: Muncitor in taieri structuri cu scule diamantate

Descrierea postului:

Muncitorul in taieri structuri cu scule diamantate este responsabil pentru taierea si prelucrarea materialelor dure, cum ar fi betonul, metalul si sticla, folosind scule diamantate. Acesta trebuie sa respecte toate standardele de siguranta si sa urmeze instructiunile de lucru.

Responsabilitati si sarcini:

Preia comenzile si pregateste materialele pentru taiere.

Utilizeaza scule diamantate pentru a taia materialele dure.

Verifica si asigura calitatea taierilor.

Asambleaza si monteaza piesele taiate.

Respecta toate standardele de siguranta si procedurile de lucru.

Mentine echipamentul si uneltele in stare buna de functionare.

Urmareste si respecta termenele limita.

Efectueaza alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Competente si abilitati:

Cunostinte solide despre scule diamantate si tehnici de taiere.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Atentie la detalii si abilitati de inspectie.

Abilitati de utilizare a echipamentelor si uneltelor.

Cunostinte despre standardele de siguranta.

Cunostinte despre procedurile de lucru.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 71

    Subgrupa Majora 71

    Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 711

    Grupa Minora 711

    Muncitori constructori si asimilati

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

  • COR

    Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

    Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

  • COD

    COD COR 711925 - muncitor in taieri structuri cu scule diamantate