.

Cod COR muncitor radioelectronist


Cod COR muncitor radioelectronist

Cod COR: muncitor radioelectronist

Cod COR: 742212 - muncitor radioelectronist


Meseria de muncitor radioelectronist face parte din grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de muncitor radioelectronist

Muncitorul radioelectronic este un profesionist care lucreaza cu echipamente electronice si radio. Acest domeniu a inceput sa se dezvolte in anii 1920, cand a fost inventat primul receptor radio. Acesta a fost urmat de alte echipamente electronice, cum ar fi televizoarele, care au necesitat muncitori radioelectronici pentru a le construi si intretine. in prezent, muncitorii radioelectronici sunt angajati in industria telecomunicatiilor, in industria medicala si in industria militara. Ei sunt responsabili pentru construirea, intretinerea si repararea echipamentelor electronice si radio. Muncitorii radioelectronici trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul electronicii si al radioficarii, precum si abilitati de diagnosticare si reparare.

Model fisa de post: muncitor radioelectronist

Fisa de post pentru meseria de muncitor radioelectronist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: muncitor radioelectronist, cod COR 742212


Grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISA DE POST

Titlu post: Muncitor radioelectronist

Departament: Tehnologie

Locatie:

Responsabilitati:

- Asamblarea, instalarea si intretinerea echipamentelor radioelectronice;
- Testarea si verificarea echipamentelor radioelectronice;
- Repararea si inlocuirea componentelor defecte;
- Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare a echipamentelor radioelectronice;
- Analizarea si diagnosticarea defectelor;
- Documentarea si raportarea tuturor activitatilor efectuate;
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Competente:

- Cunostinte tehnice in domeniul radioelectronicii;
- Abilitati de reparare si intretinere a echipamentelor radioelectronice;
- Abilitati de utilizare a echipamentelor de testare si masurare;
- Abilitati de citire si interpretare a schemei electronice;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare si relationare.

Calificari:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei facultati de profil;
- Experienta anterioara in domeniul radioelectronicii;
- Certificari in domeniul radioelectronicii.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 742

  Grupa Minora 742

  Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

  Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COR

  Grupa de baza 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Muncitorii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) se ocupa cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie de date, cablurilor, antenelor si conductorilor, precum si cu repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COD

  COD COR 742212 - muncitor radioelectronist