.

Cod COR navigator de pacienti


Cod COR navigator de pacienti

Cod COR: navigator de pacienti

Cod COR: 226922 - navigator de pacienti


Meseria de navigator de pacienti face parte din grupa de baza: 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de navigator de pacienti

Meseria de navigator de pacienti a luat nastere in anii 2000, ca raspuns la nevoia de a oferi pacientilor un suport mai bun in procesul de ingrijire medicala. Acesti navigatori de pacienti sunt profesionisti in domeniul sanatatii care ofera asistenta si informatii pacientilor si familiilor lor, in timp ce acestia se confrunta cu sistemul de sanatate. Ei ofera informatii despre optiunile de tratament, ajuta la obtinerea de informatii despre programele de asigurare si ofera suport emotional si practic. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru a ajuta pacientii sa inteleaga si sa se pregateasca pentru tratamentele medicale si procedurile chirurgicale. Navigatorii de pacienti sunt, de asemenea, responsabili pentru a ajuta pacientii sa inteleaga si sa se pregateasca pentru tratamentele medicale si procedurile chirurgicale. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru a ajuta pacientii sa inteleaga si sa se pregateasca pentru tratamentele medicale si procedurile chirurgicale.

Model fisa de post: navigator de pacienti

Fisa de post pentru meseria de navigator de pacienti


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: navigator de pacienti, cod COR 226922


Grupa de baza: 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Navigator de pacienti

Descrierea postului:

Navigatorul de pacienti este responsabil pentru a ajuta pacientii sa navigheze prin sistemul de sanatate si sa obtina acces la serviciile de ingrijire medicala de care au nevoie. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu pacientii, familiile lor si furnizorii de servicii medicale pentru a asigura o ingrijire coordonata si eficienta.

Responsabilitati:

- Identifica nevoile pacientilor si le ofera suport in obtinerea serviciilor medicale necesare
- Colaboreaza cu furnizorii de servicii medicale pentru a asigura o ingrijire coordonata si eficienta
- Ofera informatii si educatie pacientilor si familiilor lor despre optiunile de tratament si ingrijire disponibile
- Ajuta pacientii sa navigheze prin sistemul de sanatate si sa obtina acces la serviciile de ingrijire medicala de care au nevoie
- Monitorizeaza progresul pacientilor si ofera suport continuu pe parcursul tratamentului
- nregistreaza si raporteaza datele relevante privind ingrijirea pacientilor
- Participa la intalniri si conferinte pentru a imbunatati coordonarea ingrijirii si a dezvolta noi strategii de ingrijire a pacientilor

Cerinte:

- Diploma de licenta in domeniul sanatatii sau experienta echivalenta in ingrijirea pacientilor
- Cunostinte solide despre sistemul de sanatate si procesele de ingrijire medicala
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu pacientii, familiile lor si furnizorii de servicii medicale
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Abilitati bune de organizare si gestionare a timpului
- Cunostinte de baza despre tehnologia informatiei si capacitatea de a utiliza software-ul de inregistrare a datelor

Navigatorul de pacienti trebuie sa fie empatic, sa aiba o atitudine pozitiva si sa fie capabil sa ofere suport pacientilor si familiilor lor in timpul unor momente dificile. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze intr-un mediu dinamic si sa se adapteze la schimbarile rapide din sistemul de sanatate.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din domeniul sanatatii neclasificati in alta parte in subgrupa majora 22 - Specialisti in domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 226922 - navigator de pacienti