.

Cod COR nituitor


Cod COR nituitor

Cod COR: nituitor

Cod COR: 721423 - nituitor


Meseria de nituitor face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de nituitor

Meseria de nituitor a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Nituitorii au fost folositi pentru a repara haine si alte articole textile, precum si pentru a face haine noi. Acestia foloseau ace, fire si alte materiale textile pentru a face haine si alte articole. In trecut, nituitorii erau adesea angajati de catre nobili si regi pentru a face haine de lux. In zilele noastre, meseria de nituitor este folosita in mod obisnuit pentru a repara haine si alte articole textile, precum si pentru a face haine noi. Meseria de nituitor este una dintre cele mai vechi meserii din lume si este inca foarte populara in zilele noastre.

Model fisa de post: nituitor

Fisa de post pentru meseria de nituitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: nituitor, cod COR 721423


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Titlu post: Nituitor

Locatie: ___________

Responsabilitati:

Executa operatiile de nituire, conform instructiunilor primite;

Verifica piesele inainte de nituire pentru a se asigura ca sunt corecte;

Asambleaza piesele nituite;

Utilizeaza echipamente si unelte adecvate pentru a efectua operatiile de nituire;

Verifica piesele nituite pentru a se asigura ca sunt corecte;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in nituire;

Abilitati de baza in utilizarea uneltelor si echipamentelor;

Abilitati de baza in citirea si interpretarea desenelor tehnice;

Abilitati de baza in matematica;

Abilitati de baza in utilizarea calculatorului;

Abilitati de baza in comunicare;

Abilitati de baza in rezolvarea problemelor;

Abilitati de baza in lucrul in echipa.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721423 - nituitor