.

Cod COR notar-sef


Cod COR notar-sef

Cod COR: notar-sef

Cod COR: 111215 - notar-sef


Meseria de notar-sef face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de notar-sef

Meseria de notar-sef a existat de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVI-lea. Notarul-sef a fost un post important in cadrul sistemului judiciar, avand responsabilitatea de a autentifica documente, de a certifica acte de proprietate si de a oferi asistenta juridica. Notarul-sef a fost responsabil de intocmirea documentelor legale si de asigurarea ca acestea sunt corecte si in conformitate cu legea. Acesta a fost, de asemenea, responsabil de a asigura ca toate documentele sunt inregistrate corect si ca toate actele de proprietate sunt inregistrate in mod corespunzator. in prezent, notarul-sef este responsabil de autentificarea documentelor, de certificarea actelor de proprietate si de oferirea asistentei juridice.

Model fisa de post: notar-sef

Fisa de post pentru meseria de notar-sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: notar-sef, cod COR 111215


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Notar-sef:

Titlu post: Notar-sef

Descrierea postului:

Notarul-sef este responsabil pentru coordonarea activitatii notariale din cadrul institutiei publice in care isi desfasoara activitatea. Acesta asigura respectarea legilor si reglementarilor in domeniul notarial si se asigura ca toate documentele si acordurile incheiate in cadrul institutiei sunt conforme cu prevederile legale.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Coordonarea activitatii notariale si a personalului notarial din cadrul institutiei publice
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in activitatea notariala
- Verificarea si legalizarea documentelor si actelor notariale incheiate in cadrul institutiei
- Elaborarea si semnarea actelor notariale in conformitate cu prevederile legale
- Consultanta juridica si asistenta notariala pentru clientii institutiei
- Asigurarea pastrarii in siguranta a documentelor si actelor notariale
- Colaborarea cu alte institutii si organizatii pentru a promova respectarea legilor si reglementarilor in domeniul notarial
- Asigurarea raportarii periodice catre conducerea institutiei si alte parti interesate cu privire la activitatea notariala din cadrul institutiei

Cerinte:

- Diploma universitara in drept
- Licenta de notar
- Experienta anterioara in munca notariala
- Cunoasterea profunda a legilor si reglementarilor in domeniul notarial
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Cunoasterea limbilor straine, in special a limbii tarii gazda, este de preferat
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Notar-sef. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111215 - notar-sef