.

Cod COR nutritionist si dietetician


Cod COR nutritionist si dietetician

Cod COR: nutritionist si dietetician

Cod COR: 226503 - nutritionist si dietetician


Meseria de nutritionist si dietetician face parte din grupa de baza: 2265 Dieteticieni si nutritionisti.

Istoria meseriei de nutritionist si dietetician

Nutritionistii si dieteticienii sunt profesionisti in domeniul nutritiei si alimentatiei. Ei lucreaza pentru a ajuta oamenii sa inteleaga cum alimentele si stilul de viata pot afecta sanatatea si bunastarea lor. Istoria meseriei de nutritionist si dietetician se intinde inapoi la inceputul secolului al XX-lea, cand a fost recunoscuta nevoia de a oferi informatii si consiliere nutritionale. In anii 1920, primul program de nutritie a fost creat la Universitatea Harvard, iar in anii 1930, primul program de nutritie a fost oferit la Universitatea din California, Berkeley. In anii 1950, nutritionistii si dieteticienii au inceput sa lucreze in spitale si centre medicale, oferind consiliere nutritionala si educatie pentru pacienti si familii. In anii 1960, nutritionistii si dieteticienii au inceput sa lucreze in comunitati, oferind informatii si consiliere nutritionale pentru populatia generala. In prezent, nutritionistii si dieteticienii lucreaza in spitale, centre medicale, centre de nutritie, centre de nutritie comunitare, centre de nutritie scolara, centre de nutritie sportiva si alte locatii. Ei ofera informatii si consiliere nutritionale, precum si educatie si consiliere pentru a ajuta oamenii sa inteleaga cum alimentele si stilul de viata pot afecta sanatatea si bunastarea lor.

Model fisa de post: nutritionist si dietetician

Fisa de post pentru meseria de nutritionist si dietetician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: nutritionist si dietetician, cod COR 226503


Grupa de baza: 2265 Dieteticieni si nutritionisti

Fisa de post pentru meseria de Nutritionist si Dietetician

Descrierea postului:
Nutritionistul si Dieteticianul este responsabil pentru evaluarea, planificarea si implementarea programelor de nutritie si dieta pentru pacienti. Acesta lucreaza cu pacientii pentru a dezvolta planuri personalizate de nutritie si dieta, care sa le ajute sa-si atinga obiectivele de sanatate si sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

Responsabilitati principale:
- Evaluarea nevoilor nutritionale ale pacientilor si dezvoltarea planurilor de dieta personalizate
- Monitorizarea progresului pacientilor si ajustarea planurilor de dieta in functie de nevoile lor
- Furnizarea de educatie si consiliere pacientilor cu privire la nutritie si dieta
- Colaborarea cu alti profesionisti din domeniul sanatatii pentru a asigura o abordare integrata a ingrijirii pacientilor
- Participarea la programe de cercetare si dezvoltare in domeniul nutritiei si dietei
- Mentenanta si actualizarea cunostintelor si abilitatilor profesionale prin participarea la cursuri de formare continua si conferinte.

Cerinte de calificare:
- Licenta in Nutritie si Dietetica sau o calificare similara
- Experienta relevanta in domeniul nutritiei si dietei
- Cunostinte solide despre principiile nutritiei si dietei
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu pacientii si colegii
- Capacitatea de a lucra independent si in echipa
- Abilitati de organizare si planificare a timpului
- Cunostinte de limba engleza la nivel avansat.

Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si formare continua
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Posibilitatea de a face o diferenta semnificativa in viata pacientilor.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2265 Dieteticieni si nutritionisti

  Dieteticienii si nutritionistii evalueaza, planifica si implementeaza programe pentru a spori impactul benefic al alimentelor si al nutritiei asupra sanatatii umane.

 • COD

  COD COR 226503 - nutritionist si dietetician