.

Cod COR oficiant telegraf


Cod COR oficiant telegraf

Cod COR: oficiant telegraf

Cod COR: 422302 - oficiant telegraf


Meseria de oficiant telegraf face parte din grupa de baza: 4223 Operatori centrale telefonice.

Istoria meseriei de oficiant telegraf

Meseria de oficiant telegraf a fost inventata in anul 1837 de catre Samuel Morse, care a dezvoltat un sistem de coduri pentru a transmite mesaje pe distante lungi prin intermediul cablurilor. Acest sistem a fost numit "telegraf Morse" si a revolutionat modul in care oamenii comunicau. Oficiantii telegrafi au fost angajati pentru a transmite si primi mesaje prin intermediul cablurilor. Acestia au folosit un dispozitiv numit "telegraf" pentru a converti mesajele in coduri Morse si apoi le-au trimis prin cablu. Mesajele au fost apoi convertite inapoi in limba engleza de catre oficiantii telegrafi. Meseria de oficiant telegraf a fost foarte importanta in dezvoltarea comunicatiilor si a fost folosita pana in anii 1950, cand a fost inlocuita de tehnologia radio.

Model fisa de post: oficiant telegraf

Fisa de post pentru meseria de oficiant telegraf


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: oficiant telegraf, cod COR 422302


Grupa de baza: 4223 Operatori centrale telefonice

Titlul postului: Oficiant telegraf

Descrierea postului:
Oficiantul telegraf este responsabil pentru preluarea si transmiterea mesajelor prin intermediul telegrafului. Acesta trebuie sa fie capabil sa citeasca si sa scrie cu rapiditate si precizie, sa aiba o buna cunoastere a limbii romane si sa fie capabil sa comunice eficient cu clientii.

Responsabilitati:
- Preluarea si transmiterea mesajelor prin intermediul telegrafului
- Verificarea corectitudinii mesajelor si a informatiilor furnizate de clienti
- nregistrarea si gestionarea platilor pentru serviciile oferite
- Mentinerea curateniei si a ordinei in zona de lucru
- Respectarea procedurilor si politicilor companiei

Cerinte:
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii
- Abilitati de scriere si citire rapida si precisa
- Cunoasterea limbii romane la nivel avansat
- Atentie la detalii si precizie
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Experienta anterioara in domeniul telecomunicatiilor sau al serviciilor de mesagerie este un avantaj

Educatie si experienta:
- Studii medii sau superioare
- Experienta anterioara in domeniul telecomunicatiilor sau al serviciilor de mesagerie este un avantaj

Salariu:
Salariul pentru un oficiant telegraf poate varia in functie de experienta si de compania angajatoare. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 2.000 - 2.500 lei lunar.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 42

  Subgrupa Majora 42

  Functionari in serviciul cu publicul

  Functionarii in serviciul cu publicul trateaza cu clientii in legatura cu organizarea de calatorii, operatiunile financiare (monetare), cererile de informatii, programarea intalnirilor, operarea centralelor telefonice si se ocupa de intervievarea pentru anchete sau pentru completarea aplicatiilor de eligibilitate pentru servicii.

 • 422

  Grupa Minora 422

  Agenti in centre de informare

  Agentii in centrele de informare furnizeaza informatii clientilor sau obtin informatii personal, prin telefon sau prin alte mijloace electronice, cum ar fi e-mailul, in legatura cu organizarea de calatorii, descrierea de produse ori servicii ale unei organizatii, inregistrarea si intampinarea oaspetilor si vizitatorilor, stabilirea de intalniri, conectarea apelurilor telefonice si colectarea informatiilor de la respondentii la sondaje sau din aplicatiile pentru servicii.

 • COR

  Grupa de baza 4223 Operatori centrale telefonice

  Operatorii din centralele telefonice utilizeaza centralele si consolele telefonice de comunicatii pentru a stabili conexiunile telefonice, a primi solicitarile de informatii ale apelantului si raportarile problemelor de serviciu aparute, inregistreaza si retransmit mesajele catre membrii personalului sau clientilor

 • COD

  COD COR 422302 - oficiant telegraf