Cod COR: 315212 - ofiter de punte maritim aspirant/ofiter mecanic maritim aspirant/ofiter electrician maritim aspirant
Meseria de ofiter de punte maritim aspirant/ofiter mecanic maritim aspirant/ofiter electrician maritim aspirant face parte din grupa de baza: 3152 Ofiteri de punte si pilotaj nave.
Meseria de ofiter de punte maritim aspirant, ofiter mecanic maritim aspirant sau ofiter electrician maritim aspirant a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii maritime. Acesti ofiteri sunt responsabili pentru navigarea si operarea navei, precum si pentru mentinerea echipamentului si a sistemelor de bord. Ei sunt responsabili de asigurarea sigurantei navigatiei si a navigatiei in conditii de siguranta. De-a lungul anilor, ofiterii de punte maritim aspiranti, ofiterii mecanici maritimi aspiranti si ofiterii electricieni maritimi aspiranti au fost responsabili de navigarea si operarea navei, precum si de mentinerea echipamentului si a sistemelor de bord. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de asigurarea sigurantei navigatiei si a navigatiei in conditii de siguranta. In prezent, acesti ofiteri sunt responsabili de navigarea si operarea navei, precum si de mentinerea echipamentului si a sistemelor de bord, precum si de asigurarea sigurantei navigatiei si a navigatiei in conditii de siguranta.
Fisa de post pentru meseria de ofiter de punte maritim aspirant/ofiter mecanic maritim aspirant/ofiter electrician maritim aspirant
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: ofiter de punte maritim aspirant/ofiter mecanic maritim aspirant/ofiter electrician maritim aspirant, cod COR 315212
Fisa de post pentru meseria de: Ofiter de punte maritim aspirant/Ofiter mecanic maritim aspirant/Ofiter electrician maritim aspirant
Descrierea postului:
Ofiterul de punte maritim aspirant/Ofiter mecanic maritim aspirant/Ofiter electrician maritim aspirant este responsabil pentru asigurarea bunei functionari a echipamentelor si sistemelor de pe nava, precum si pentru siguranta si securitatea echipajului si a navei. Acesta lucreaza sub supravegherea unui ofiter superior si isi desfasoara activitatea in conformitate cu regulile si procedurile de navigatie si de siguranta maritima.
Responsabilitati:
- Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si sistemelor de pe nava
- Monitorizarea si mentinerea sigurantei si securitatii navei si a echipajului
- Participarea la manevrele de navigatie si la operatiunile de incarcare si descarcare a marfurilor
- Efectuarea inspectiilor si a mentenantei periodice a echipamentelor si sistemelor de pe nava
- Raportarea oricaror probleme sau incidente catre ofiterul superior
- Respectarea regulilor si procedurilor de navigatie si de siguranta maritima
- Participarea la pregatirea si la efectuarea exercitiilor de siguranta si de salvare
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul maritim
- Cunostinte solide de navigatie si de siguranta maritima
- Abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta
- Cunostinte de limba engleza la nivel avansat
- Disponibilitatea de a lucra in conditii de munca solicitante si de a petrece perioade indelungate pe mare
Beneficii:
- Salariu atractiv si pachet de beneficii
- Posibilitatea de a calatori si de a descoperi noi culturi si tari
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
Aceasta fisa de post se aplica atat pentru ofiterul de punte maritim aspirant, cat si pentru ofiterul mecanic maritim aspirant si ofiterul electrician maritim aspirant.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Controlori si operatori pentru trafic naval si aerian
Controlorii si operatorii pentru trafic naval si aerian comanda si navigheaza nave si aeronave, indeplinesc activitati tehnice pentru a asigura deplasarea sigura si eficienta, dezvolta sisteme electrice, electromecanice si de control computerizat al aerului.
Ofiterii de punte si pilotaj de nave asigura comanda si navigarea vapoarelor si a ambarcatiunilor similare si indeplinesc activitati similare la tarm.