Cod COR: 214489 - ofiter mecanic
Meseria de ofiter mecanic face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.
Meseria de ofiter mecanic a existat de cand lumea. A fost una dintre cele mai vechi meserii din industria navala, fiind responsabila pentru intretinerea si repararea masinilor si echipamentelor din nave. Ofiterii mecanici au fost responsabili de intretinerea si repararea motoarelor, sistemelor de propulsie, sistemelor de alimentare cu combustibil si a altor sisteme mecanice. De-a lungul anilor, meseria de ofiter mecanic s-a schimbat in mare masura, in special in ceea ce priveste tehnologia si echipamentele folosite. Cu toate acestea, principiile de baza ale meseriei raman aceleasi, ofiterii mecanici fiind inca responsabili de intretinerea si repararea masinilor si echipamentelor din nave.
Fisa de post pentru meseria de ofiter mecanic
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: ofiter mecanic, cod COR 214489
Fisa de post pentru meseria de ofiter mecanic este urmatoarea:
Titlul postului: Ofiter mecanic
Departament: Tehnic
Raporteaza catre: Directorul tehnic
Scopul postului: Asigurarea functionarii optime a echipamentelor si masinilor din cadrul companiei, prin efectuarea de reparatii si intretinere periodica.
Responsabilitati:
- Efectuarea de reparatii si intretinere periodica a echipamentelor si masinilor din cadrul companiei, in conformitate cu instructiunile producatorului si cu normele de siguranta in vigoare.
- Identificarea si remedierea defectelor aparute la echipamente si masini, prin utilizarea de instrumente si echipamente specifice.
- Asigurarea disponibilitatii echipamentelor si masinilor pentru utilizare, prin efectuarea de verificari periodice si mentinerea acestora in stare buna de functionare.
- Participarea la proiecte de modernizare si imbunatatire a echipamentelor si masinilor, prin propunerea de solutii tehnice si implementarea acestora.
- Intocmirea de rapoarte si documentatii tehnice referitoare la activitatea desfasurata, precum si la starea echipamentelor si masinilor.
- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a regulilor de munca in vigoare, in timpul desfasurarii activitatii.
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul tehnic (mecanica, electrotehnica, mecatronica etc.).
- Experienta relevanta in domeniul reparatiilor si intretinerii echipamentelor si masinilor.
- Cunostinte solide de mecanica, hidraulica, pneumatica, electrotehnica si electronica.
- Abilitati de diagnosticare si remediere a defectelor aparute la echipamente si masini.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a comunica eficient cu colegii si cu alte departamente.
- Atentie la detalii si capacitatea de a respecta termenele limita.
- Cunostinte de limba engleza (nivel avansat).
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv, in functie de experienta si performantele profesionale.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera.
- Mediu de lucru placut si dinamic, cu o echipa de profesionisti.
- Asigurare medicala privata si alte beneficii sociale.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.