.

Cod COR oier montan


Cod COR oier montan

Cod COR: oier montan

Cod COR: 612111 - oier montan


Meseria de oier montan face parte din grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne.

Istoria meseriei de oier montan

Meseria de oier montan este o meserie veche, care se practica in muntii din Europa de secole. Oierii montani au fost intotdeauna importanti pentru economia locala, oferind lana si produse din lana, precum si carne si produse lactate. In trecut, oierii montani au fost responsabili pentru cresterea si ingrijirea turmelor de oi, care erau folosite pentru lana si produse lactate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru pastrarea turmelor in siguranta si pentru a le ajuta sa se adapteze la conditiile de mediu din munti. In prezent, meseria de oier montan este inca practicata in muntii din Europa, dar este mai putin importanta decat in trecut.

Model fisa de post: oier montan

Fisa de post pentru meseria de oier montan


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: oier montan, cod COR 612111


Grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne

FISA DE POST

Titlu post: Oier montan

Descrierea postului:

Oierul montan este responsabil pentru ingrijirea si intretinerea ovinelor si a altor animale de la ferma de munte. Acesta trebuie sa se asigure ca animalele sunt ingrijite corespunzator si ca sunt hranite si ingrijite in mod adecvat.

Responsabilitati:

- ingrijirea si intretinerea ovinelor si a altor animale de la ferma de munte

- Monitorizarea starii de sanatate a animalelor si luarea masurilor adecvate in cazul in care sunt necesare

- Asigurarea ca animalele sunt hranite si ingrijite in mod adecvat

- Monitorizarea si ingrijirea animalelor in timpul sezonului de reproducere

- Monitorizarea si ingrijirea animalelor in timpul sezonului de ingrasare

- Monitorizarea si ingrijirea animalelor in timpul sezonului de pasunat

- Monitorizarea si ingrijirea animalelor in timpul sezonului de intretinere

- Monitorizarea si ingrijirea animalelor in timpul sezonului de vanatoare

- Monitorizarea si ingrijirea animalelor

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne

  Crescatorii de animale pentru productia de lapte si carne planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice (exclusiv pasarile de curte), cum ar fi vaci, oi, porci, capre, cai si camile, pentru productia de carne, lapte si alte produse lactate, piei si lana sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive sau recreative, pentru vanzare ori livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COD

  COD COR 612111 - oier montan