.

Cod COR operator argasitor


Cod COR operator argasitor

Cod COR: operator argasitor

Cod COR: 815506 - operator argasitor


Meseria de operator argasitor face parte din grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor.

Istoria meseriei de operator argasitor

Operatorul argasitor este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie a fost folosita in mod traditional pentru a manipula materiale grele, cum ar fi lemnul, metalul si alte materiale grele. Operatorii argasitori folosesc un dispozitiv special, numit argas, pentru a ridica si transporta materialele grele. Acest dispozitiv este format dintr-o tija metalica, care este conectata la un cablu sau un lant, care este conectat la un motor. Acest motor poate fi actionat manual sau electric. Operatorii argasitori folosesc acest dispozitiv pentru a ridica si transporta materialele grele, cum ar fi lemnul, metalul si alte materiale grele. Acestia pot fi folositi si pentru a manipula materiale mai usoare, cum ar fi sticla, plasticul si alte materiale usoare.

Model fisa de post: operator argasitor

Fisa de post pentru meseria de operator argasitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator argasitor, cod COR 815506


Grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor

Titlu post: Operator Argasitor

Descrierea postului:

Operatorul Argasitor este responsabil pentru operarea echipamentelor de argasire si asigurarea calitatii produselor finite. Acesta trebuie sa urmeze instructiunile de operare si sa respecte standardele de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

Operarea echipamentelor de argasire in conformitate cu instructiunile de operare si standardele de calitate si siguranta.

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

Monitorizarea echipamentelor de argasire pentru a se asigura ca functioneaza corect.

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisor.

Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in operarea echipamentelor de argasire.

Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si electronice.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor

  Operatorii la masinile pentru tratarea blanurilor si pieilor actioneaza si supravegheaza diferite masini care pregatesc pielea sau trateaza pielea cu blana ori lana. Acestia razuiesc, curata, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile brute pentru a produce materii prime din piele si blanuri finisate.

 • COD

  COD COR 815506 - operator argasitor