.

Cod COR operator cenuseritor


Cod COR operator cenuseritor

Cod COR: operator cenuseritor

Cod COR: 815501 - operator cenuseritor


Meseria de operator cenuseritor face parte din grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor.

Istoria meseriei de operator cenuseritor

Operatorul cenuseritor este o meserie veche, care se remarca prin pregatirea si ingrijirea decedatilor. Acest lucru include pregatirea trupului pentru inmormantare, imbracamintea si ingrijirea trupului, precum si pregatirea sicriului si a camerei mortuare. Meseria a existat de mii de ani, inainte de aparitia crestinismului. in Evul Mediu, cenuseritorii erau responsabili de pregatirea trupurilor pentru inmormantare si de ingrijirea lor. Acest lucru a inclus imbracamintea si ingrijirea trupului, precum si pregatirea sicriului si a camerei mortuare. in secolul al XIX-lea, cenuseritorii au inceput sa foloseasca produse chimice si tehnici speciale pentru a pregati trupurile pentru inmormantare. Acest lucru a permis ca trupurile sa fie pregatite intr-un mod mai eficient si mai curat. in prezent, cenuseritorii sunt responsabili de pregatirea trupurilor pentru inmormantare, imbracamintea si ingrijirea trupului, precum si pregatirea sicriului si a camerei mort

Model fisa de post: operator cenuseritor

Fisa de post pentru meseria de operator cenuseritor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator cenuseritor, cod COR 815501


Grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor

Postul: Operator Cenuseritor

Responsabilitati:

Asigurarea cenusei si a altor materiale necesare pentru procesul de cenusarit;

Monitorizarea si controlul procesului de cenusarit;

Monitorizarea si controlul temperaturii si presiunii in timpul procesului de cenusarit;

Monitorizarea si controlul calitatii produselor finite;

Monitorizarea si controlul cantitatii produselor finite;

Monitorizarea si controlul stocurilor de materiale;

Monitorizarea si controlul echipamentelor si utilajelor folosite in procesul de cenusarit;

Monitorizarea si controlul procesului de curatare si intretinere a echipamentelor si utilajelor folosite in procesul de cenusarit;

Monitorizarea si controlul procesului de ambalare a produselor finite;

Monitorizarea si controlul procesului de transport al produselor finite;

Monitorizarea si controlul procesului de depozitare a produselor finite;

Monitorizarea si controlul procesului de livrare a produselor finite;

Monitorizarea si controlul procesului de inregistrare a produselor finite;

Monitorizarea si controlul procesului de intretinere a echipamentelor si utilajelor folosite in procesul de cenus

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor

  Operatorii la masinile pentru tratarea blanurilor si pieilor actioneaza si supravegheaza diferite masini care pregatesc pielea sau trateaza pielea cu blana ori lana. Acestia razuiesc, curata, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile brute pentru a produce materii prime din piele si blanuri finisate.

 • COD

  COD COR 815501 - operator cenuseritor