.

Cod COR operator chimist la chimizarea metanului


Cod COR operator chimist la chimizarea metanului

Cod COR: operator chimist la chimizarea metanului

Cod COR: 313401 - operator chimist la chimizarea metanului


Meseria de operator chimist la chimizarea metanului face parte din grupa de baza: 3134 Operatori in uzine de rafinare a titeiului si gazelor naturale.

Istoria meseriei de operator chimist la chimizarea metanului

Operatorul chimist la chimizarea metanului este o meserie veche, care se remarca prin utilizarea unor tehnologii avansate pentru a transforma metanul in produse chimice utile. Acest proces a inceput in anii 1950, cand s-a descoperit ca metanul poate fi transformat in produse chimice utile, cum ar fi etilena, propilena si butanul. Aceste produse chimice sunt folosite in industria alimentara, farmaceutica si cosmetica. Operatorul chimist la chimizarea metanului are rolul de a monitoriza si controla procesul de chimizare, asigurandu-se ca produsele chimice obtinute sunt de cea mai buna calitate. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in chimie si sa fie capabil sa utilizeze echipamente si tehnologii avansate.

Model fisa de post: operator chimist la chimizarea metanului

Fisa de post pentru meseria de operator chimist la chimizarea metanului


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator chimist la chimizarea metanului, cod COR 313401


Grupa de baza: 3134 Operatori in uzine de rafinare a titeiului si gazelor naturale

Postul: Operator Chimist

Locatie: Chimizarea Metanului

Responsabilitati:

Monitorizarea procesului de chimizare a metanului si asigurarea ca acesta se desfasoara conform procedurilor si standardelor de calitate.

Verificarea si mentinerea echipamentelor si a instalatiilor folosite in procesul de chimizare.

Monitorizarea parametrilor de proces si luarea masurilor corespunzatoare pentru a se asigura ca acestia sunt in limitele specifice.

Analizarea si interpretarea datelor de proces si luarea masurilor corespunzatoare pentru a se asigura ca acestea sunt in limitele specifice.

Monitorizarea si controlul calitatii produselor finite si luarea masurilor corespunzatoare pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Asigurarea unui mediu de lucru sigur si curat.

Executarea altor sarcini si responsabilitati asociate postului.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul chimiei.

Experienta anterioara in domeniul chimiei sau al proceselor chimice.

Cunostinte solide despre procesele chimice si echipamentele folosite in acestea.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor.

Abilitati de utilizare a calculatorului si a programelor specifice.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 313

  Grupa Minora 313

  Tehnicieni controlori de procese industriale

  Tehnicienii controlori de procese industriale opereaza si monitorizeaza tablourile electrice de comanda, sistemele computerizate de control, masinile multifunctionale de control al proceselor si mentin unitatile de procesare in generarea si distributia energiei electrice, instalatiile de canalizare, tratare a apelor reziduale si distrugere a deseurilor, in rafinarea produselor chimice, petrolului si gazelor naturale, in prelucrarea metalului si alte operatii multiple de proces.

 • COR

  Grupa de baza 3134 Operatori in uzine de rafinare a titeiului si gazelor naturale

  Operatorii in uzinele de rafinare a titeiului si gazelor naturale actioneaza si monitorizeaza utilajele, regleaza si intretin unitatile si echipamentul de procesare care rafineaza, distileaza si trateaza titeiul, petrolul, produsele pe baza de titei si alte produse secundare sau gazul natural.

 • COD

  COD COR 313401 - operator chimist la chimizarea metanului