.

Cod COR operator cifru (mesaje cifrate)


Cod COR operator cifru (mesaje cifrate)

Cod COR: operator cifru (mesaje cifrate)

Cod COR: 241232 - operator cifru (mesaje cifrate)


Meseria de operator cifru (mesaje cifrate) face parte din grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.

Istoria meseriei de operator cifru (mesaje cifrate)

Meseria de operator cifru se refera la procesul de criptare si decriptare a mesajelor. Acest proces a fost folosit inca din antichitate, cand mesajele erau cifrate folosind metode simple, cum ar fi schimbarea ordinii literelor sau inlocuirea unor litere cu altele. in secolul al XVII-lea, au fost inventate metode mai sofisticate de criptare, cum ar fi cifrul lui Vigen?re si cifrul lui Playfair. Aceste metode au fost folosite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand au fost dezvoltate si mai multe metode de criptare, cum ar fi cifrul lui Enigma. Aceste metode au fost folosite de catre militari pentru a trimite mesaje secrete si pentru a le proteja de interceptare. in prezent, operatorii cifru folosesc metode mai sofisticate de criptare, cum ar fi criptarea cu chei publice si criptarea cu chei simetrice. Aceste metode sunt folosite pentru a proteja informatiile sensibile si pentru a asigura securitatea comunicatiilor.

Model fisa de post: operator cifru (mesaje cifrate)

Fisa de post pentru meseria de operator cifru (mesaje cifrate)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator cifru (mesaje cifrate), cod COR 241232


Grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

Fisa de post pentru meseria de operator cifru (mesaje cifrate) ar putea include urmatoarele informatii:

Titlul postului: Operator cifru (mesaje cifrate)

Descrierea postului:
Operatorul cifru este responsabil pentru criptarea si decriptarea mesajelor confidentiale, utilizand diferite tehnici de criptare si decriptare. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul criptografiei si sa poata lucra cu instrumente si echipamente speciale pentru a asigura securitatea informatiilor.

Responsabilitati:
- Criptarea si decriptarea mesajelor confidentiale
- Utilizarea diferitelor tehnici de criptare si decriptare
- Asigurarea securitatii informatiilor
- Lucrul cu instrumente si echipamente speciale
- Respectarea procedurilor de securitate si confidentialitate

Cerinte:
- Cunostinte solide in domeniul criptografiei
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Atentie la detalii si precizie
- Experienta anterioara in domeniul criptografiei poate fi un avantaj

Educatie si experienta:
- Studii superioare in domeniul informaticii, matematicii sau altele asemanatoare
- Experienta anterioara in domeniul criptografiei poate fi un avantaj

Salariu:
- Salariul pentru un operator cifru poate varia in functie de experienta si de compania pentru care lucreaza. In general, salariul poate fi cuprins intre 2000 si 4000 de lei pe luna.

Program de lucru:
- Programul de lucru poate fi flexibil, in functie de nevoile companiei si de proiectele in care este implicat operatorul cifru. In general, programul poate fi de 8 ore pe zi, de luni pana vineri.

Beneficii:
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa
- Bonusuri in functie de performanta
- Posibilitatea de a lucra in cadrul unui mediu dinamic si inovativ

Acestea sunt doar cateva dintre informatiile care ar putea fi incluse intr-o fisa de post pentru meseria de operator cifru (mesaje cifrate). In functie de companie si de cerintele specifice ale postului, aceasta fisa de post poate fi adaptata si completata cu alte informatii relevante.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 241

  Grupa Minora 241

  Specialisti in domeniul finantelor

  Specialistii din domeniul finantelor planifica, dezvolta, organizeaza, administreaza, investesc, gestioneaza si coordoneaza analizele cantitative fie ale sistemelor financiare de contabilitate, fie ale fondurilor pentru persoane fizice, unitati si institutii publice sau private.

 • COR

  Grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

  Specialistii consultanti din domeniul financiar si al investitiilor dezvolta planuri financiare pentru persoane fizice si organizatii, investesc si administreaza fonduri in numele acestora.

 • COD

  COD COR 241232 - operator cifru (mesaje cifrate)