.

Cod COR operator descleietor textile


Cod COR operator descleietor textile

Cod COR: operator descleietor textile

Cod COR: 815402 - operator descleietor textile


Meseria de operator descleietor textile face parte din grupa de baza: 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile.

Istoria meseriei de operator descleietor textile

Operatorul descleietor textile este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea materialelor textile. Acestia folosesc masini specializate pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi tesaturi, materiale sintetice si materiale de imbracaminte. Acestia folosesc masini specializate pentru a taia, cusaturi, broderii si alte prelucrari textile. Acestia pot lucra cu materiale textile de diferite dimensiuni si forme, precum si cu materiale sintetice. Acestia pot folosi masini specializate pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi masini de cusut, masini de brodat, masini de taiat si masini de imprimat. Acestia pot folosi diferite tipuri de materiale textile, cum ar fi bumbac, in, lana, poliester, nylon si alte materiale sintetice. Acestia pot folosi diferite tipuri de masini specializate pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi masini de cusut, masini de brodat, masini de taiat si masini de imprimat. Acestia pot folosi diferite tipuri de materiale textile, cum ar fi bumbac, in, lana, poliester, nylon si alte materiale sintetice. Acestia pot folosi diferite tipuri de masini specializate pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi masini de cusut, masini de brodat, masini de taiat si masini de imprimat. Acestia pot folosi diferite tipuri de materiale textile, cum ar fi bumbac, in, lana, poliester, nylon si alte materiale sintetice. Acestia pot folosi diferite tipuri de masini specializate pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi masini de cusut, masini de brodat, masini de taiat si masini de imp

Model fisa de post: operator descleietor textile

Fisa de post pentru meseria de operator descleietor textile


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator descleietor textile, cod COR 815402


Grupa de baza: 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile

Titlu post: Operator descleietor textile

Responsabilitati:

- Executa operatiile de descleiere a materialelor textile

- Verifica calitatea materialelor textile inainte de descleiere

- Asambleaza piesele textile dupa descleiere

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de descleiere

- Mentinerea curateniei in zona de lucru

- Respectarea procedurilor de lucru si a regulilor de securitate

- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul descleierii textile

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de descleiere

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile

  Operatorii la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile actioneaza si supravegheaza masinile care albesc, vopsesc sau efectueaza alte tratamente firelor, fibrelor ori stofelor.

 • COD

  COD COR 815402 - operator descleietor textile