.

Cod COR operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata


Cod COR operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata

Cod COR: operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata

Cod COR: 711407 - operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata


Meseria de operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata face parte din grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati.

Istoria meseriei de operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata

Meseria de operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata a fost introdusa in anii 1950, ca o solutie moderna pentru constructia de structuri rezistente si durabile. Acest tip de constructie foloseste beton precomprimat si armatura pretensionata pentru a crea elemente structurale solide si rezistente la intemperii. Aceste elemente sunt folosite in constructii precum poduri, cladiri, diguri si alte structuri. Operatorii elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata sunt responsabili pentru pregatirea si instalarea elementelor structurale, precum si pentru verificarea si intretinerea acestora. Ei trebuie sa aiba cunostinte despre tehnologia betonului precomprimat si a armaturii pretensionate, precum si despre tehnicile de instalare si intretinere. Meseria de operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata a evoluat de-a lungul anilor, devenind mai sigura si mai eficienta. Acest lucru a permis constructiilor sa fie realizate mai rapid si mai ieftin, oferind o mai mare durabilitate si rezistenta.

Model fisa de post: operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata

Fisa de post pentru meseria de operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata , cod COR 711407


Grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

1. Denumirea postului: Operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata

2. Descrierea postului: Operatorul elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata este responsabil pentru pregatirea, fabricarea si montarea elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata. Acesta trebuie sa asigure ca toate elementele sunt fabricate si montate in conformitate cu specificatiile tehnice si sa respecte toate standardele de calitate si siguranta.

3. Responsabilitati si sarcini:

- Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru fabricarea elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata;

- Asambleaza elementele din beton precomprimat cu armatura pretensionata conform specificatiilor tehnice;

- Verifica si testeaza elementele din beton precomprimat cu armatura pretensionata pentru a se asigura ca sunt fabricate si montate corect;

- Monitorizeaza si mentine echipamentele si utilajele folosite pentru fabricarea si montarea elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata;

- Respecta toate standardele de calitate si siguranta;

- Urmareste si respecta procedurile de lucru si instructiunile de lucru;

- Respecta termenele limita si bugetul alocat;

- Intretine si curata echipamentele si utilajele folosite pentru fabricarea si montarea elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul fabricarii si montarii elementelor din beton precomprimat cu armatura pretensionata;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul fabricarii si montarii elementelor din beton precomprimat cu armatur

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

  Muncitorii constructori in lucrari de beton si asimilatii acestora ridica cadrele si structurile de beton armat, construiesc forme pentru turnarea betonului, consolideaza suprafete de beton, cimenteaza deschideri din pereti sau cofraje pentru puturi, finiseaza si repara suprafete de ciment si efectueaza lucrari de pardoseala cu mozaic.

 • COD

  COD COR 711407 - operator elemente din beton precomprimat cu armatura pretensionata