.

Cod COR operator imprimeur textile


Cod COR operator imprimeur textile

Cod COR: operator imprimeur textile

Cod COR: 815410 - operator imprimeur textile


Meseria de operator imprimeur textile face parte din grupa de baza: 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile.

Istoria meseriei de operator imprimeur textile

Operatorul de imprimare textila este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Acest lucru a inceput cand au fost inventate masinile de imprimat textile. Aceste masini au permis producatorilor de textile sa imprime imagini si modele pe materialele textile. Acest lucru a permis producatorilor sa creeze produse mai interesante si mai variate. Operatorul de imprimare textila este responsabil pentru operatiunile de imprimare si de prelucrare a materialelor textile. Acesta trebuie sa inteleaga si sa utilizeze corect masinile de imprimat textile si sa se asigure ca produsele sunt de calitate. Operatorul de imprimare textila trebuie sa fie familiarizat cu diferitele tipuri de materiale textile si sa stie cum sa le prelucreze pentru a obtine rezultatele dorite. Acesta trebuie sa fie de asemenea familiarizat cu diferitele tipuri de vopsele si materiale de imprimare si sa stie cum sa le utilizeze corect.

Model fisa de post: operator imprimeur textile

Fisa de post pentru meseria de operator imprimeur textile


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator imprimeur textile, cod COR 815410


Grupa de baza: 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile

Post: Operator Imprimerie Textile

Responsabilitati:

Operarea echipamentelor de imprimare textile, inclusiv masini de imprimare, masini de taiat, masini de cusut si alte echipamente conexe;

Verificarea si reglarea echipamentelor inainte de inceperea operatiunilor de imprimare;

Monitorizarea si controlul calitatii produselor imprimate;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta;

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Competente:

Experienta anterioara in domeniul imprimarii textile;

Cunostinte solide despre echipamentele de imprimare textile;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice;

Abilitati de utilizare a calculatorului.

Calificari:

Diploma de liceu sau echivalent;

Certificat de calificare in domeniul imprimarii textile.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile

  Operatorii la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile actioneaza si supravegheaza masinile care albesc, vopsesc sau efectueaza alte tratamente firelor, fibrelor ori stofelor.

 • COD

  COD COR 815410 - operator imprimeur textile