.

Cod COR operator injectorist


Cod COR operator injectorist

Cod COR: operator injectorist

Cod COR: 711405 - operator injectorist


Meseria de operator injectorist face parte din grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati.

Istoria meseriei de operator injectorist

Operatorul injectorist este o meserie veche, care se remarca prin utilizarea unor tehnici de injectare a materialelor in piese metalice. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand a fost necesara o metoda mai eficienta de a injecta materiale in piese metalice. Operatorii injectoristi folosesc un echipament specializat pentru a injecta materiale precum ceara, rasina, cauciucul sau alte materiale in piesele metalice. Acest proces se realizeaza prin injectarea materialului in piesele metalice, folosind presiune si temperatura. Operatorii injectoristi trebuie sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba cunostinte despre materialele pe care le folosesc. Acest lucru le permite sa obtina rezultate optime si sa produca piese metalice de calitate superioara.

Model fisa de post: operator injectorist

Fisa de post pentru meseria de operator injectorist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator injectorist, cod COR 711405


Grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Operator injectorist

Departament: Fabricarea produselor chimice

Responsabilitati:

- Operarea echipamentelor de injectare pentru a produce produse chimice

- Monitorizarea parametrilor de injectare pentru a asigura calitatea produselor

- Verificarea si mentinerea echipamentelor de injectare in stare buna de functionare

- Monitorizarea si controlul procesului de injectare pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate

- Analizarea si raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectia mediului

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul injectarii produselor chimice

- Cunostinte solide despre echipamentele de injectare si procesele de injectare

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

- Abilitati de utilizare a calculatorului si a programelor de calculator

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

  Muncitorii constructori in lucrari de beton si asimilatii acestora ridica cadrele si structurile de beton armat, construiesc forme pentru turnarea betonului, consolideaza suprafete de beton, cimenteaza deschideri din pereti sau cofraje pentru puturi, finiseaza si repara suprafete de ciment si efectueaza lucrari de pardoseala cu mozaic.

 • COD

  COD COR 711405 - operator injectorist