.

Cod COR operator instalatii apa si canalizare


Cod COR operator instalatii apa si canalizare

Cod COR: operator instalatii apa si canalizare

Cod COR: 712613 - operator instalatii apa si canalizare


Meseria de operator instalatii apa si canalizare face parte din grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi.

Istoria meseriei de operator instalatii apa si canalizare

Meseria de operator instalatii apa si canalizare se refera la intretinerea si repararea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand s-au construit primele sisteme de alimentare cu apa si canalizare. Aceste sisteme au fost folosite pentru a furniza apa potabila si pentru a elimina deseurile. Operatorii instalatiilor apa si canalizare sunt responsabili pentru intretinerea si repararea acestor sisteme, precum si pentru monitorizarea si controlul calitatii apei si a canalizarii. Ei trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia moderna si sa aiba cunostinte despre legislatia in vigoare.

Model fisa de post: operator instalatii apa si canalizare

Fisa de post pentru meseria de operator instalatii apa si canalizare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator instalatii apa si canalizare, cod COR 712613


Grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi

1. Denumirea postului: Operator instalatii apa si canalizare

2. Descrierea postului:

Operatorul instalatiilor de apa si canalizare este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea instalatiilor de apa si canalizare. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a instalatiilor si sa ia masuri pentru a preveni si rezolva orice probleme.

3. Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea instalatiilor de apa si canalizare;
- Monitorizarea si verificarea functionarii corecte a instalatiilor;
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice;
- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;
- Mentinerea documentatiei tehnice si a rapoartelor de lucru;
- Executarea altor sarcini conexe.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul instalatiilor de apa si canalizare;
- Cunostinte tehnice si abilitati practice;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;
- Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7126 Instalatori si montatori de tevi

  Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.

 • COD

  COD COR 712613 - operator instalatii apa si canalizare