Cod COR: 814207 - operator la confectionarea discurilor fonografice
Meseria de operator la confectionarea discurilor fonografice face parte din grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic.
Meseria de operator la confectionarea discurilor fonografice a fost inventata in anul 1877 de catre Thomas Edison. Acesta a inventat primul disc fonografic, care a fost folosit pentru a inregistra si reproduce sunete. Acest disc a fost facut din sticla si avea un diametru de aproximativ 10 cm. Discurile fonografice au devenit populare in anii 1920, cand au fost folosite pentru a inregistra muzica si alte sunete. Operatorii la confectionarea discurilor fonografice erau responsabili de fabricarea discurilor fonografice, inclusiv taierea, prelucrarea si finisarea lor. Acestia foloseau masini speciale pentru a taia discurile si a le prelucra, precum si alte echipamente pentru a le finisa. Operatorii trebuiau sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba ochiul pentru calitate, deoarece discurile trebuiau sa fie perfecte pentru a fi folosite. Meseria de operator la confectionarea discurilor fonografice a evoluat in timp, iar astazi, discurile sunt fabricate folosind tehnologii mai avansate.
Fisa de post pentru meseria de operator la confectionarea discurilor fonografice
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: operator la confectionarea discurilor fonografice, cod COR 814207
Post: Operator la confectionarea discurilor fonografice
Responsabilitati:
- Operarea echipamentelor si a masinilor folosite pentru confectionarea discurilor fonografice;
- Verificarea calitatii discurilor fonografice produse;
- Asigurarea unui flux constant de productie;
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de productie;
- Respectarea procedurilor de productie si a standardelor de calitate;
- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate;
- Respectarea regulilor de securitate si a normelor de protectia muncii.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul productiei;
- Cunostinte tehnice si abilitati de operare a echipamentelor si masinilor;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;
- Capacitatea de a respecta termenele limita si de a lucra in mod eficient;
- Cunostinte de baza in domeniul informaticii.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din plastic actioneaza si supravegheaza masinile si utilajele de malaxat si amestecare a compusilor pentru a obtine materiale plastice si care fabrica diferite componente si articole din plastic.