.

Cod COR operator la confectionarea industriala a palariilor


Cod COR operator la confectionarea industriala a palariilor

Cod COR: operator la confectionarea industriala a palariilor

Cod COR: 815901 - operator la confectionarea industriala a palariilor


Meseria de operator la confectionarea industriala a palariilor face parte din grupa de baza: 8159 Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de operator la confectionarea industriala a palariilor

Meseria de operator la confectionarea industriala a palariilor a fost practicata de mai multe secole. Incepand cu secolul al XVIII-lea, palariile au fost confectionate manual, folosind materiale precum panza, blana si pene. In secolul al XIX-lea, tehnologia a inceput sa joace un rol important in procesul de fabricare a palariilor. Acest lucru a permis producatorilor sa creeze palarii mai complexe si mai variate. In secolul al XX-lea, tehnologia a evoluat si mai mult, permitand producatorilor sa creeze palarii din materiale mai variate si mai complexe. Operatorii la confectionarea industriala a palariilor sunt responsabili pentru fabricarea palariilor, folosind masini specializate si tehnologii avansate. Ei trebuie sa asigure ca palariile sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt livrate la timp.

Model fisa de post: operator la confectionarea industriala a palariilor

Fisa de post pentru meseria de operator la confectionarea industriala a palariilor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la confectionarea industriala a palariilor, cod COR 815901


Grupa de baza: 8159 Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare

Post: Operator la confectionarea industriala a palariilor

Responsabilitati:

- Operarea echipamentelor si utilajelor necesare pentru confectionarea industriala a palariilor;

- Asamblarea materialelor si componentelor necesare pentru confectionarea palariilor;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii industriale a palariilor;

- Abilitati de operare a echipamentelor si utilajelor necesare;

- Abilitati de asamblare si verificare a calitatii produselor finite;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Atentie la detalii;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Cunostinte de baza in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8159 Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in alta parte in grupa minora 815 - Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele. De exemplu, grupa de baza include pe cei care lucreaza in actionarea si supravegherea masinilor care fabrica palarii, corturi, saltele sau diverse articole, cum ar fi impletituri ori alte ornamente.

 • COD

  COD COR 815901 - operator la confectionarea industriala a palariilor