.

Cod COR operator la deservirea razboaielor de tesut


Cod COR operator la deservirea razboaielor de tesut

Cod COR: operator la deservirea razboaielor de tesut

Cod COR: 815202 - operator la deservirea razboaielor de tesut


Meseria de operator la deservirea razboaielor de tesut face parte din grupa de baza: 8152 Operatori la masini de tesut si tricotat.

Istoria meseriei de operator la deservirea razboaielor de tesut

Meseria de operator la deservirea razboaielor de tesut a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica folosirea unor razboaie de tesut pentru a crea materiale textile. Operatorii foloseau razboaiele de tesut pentru a tese firele de bumbac, lana, matase sau alte fibre in materiale textile. Acestia trebuiau sa aiba cunostinte despre cum sa foloseasca razboaiele de tesut si sa fie capabili sa regleze razboaiele pentru a obtine materiale textile de calitate. In secolul al XIX-lea, operatorii la deservirea razboaielor de tesut au devenit din ce in ce mai specializati si au inceput sa foloseasca masini mai avansate pentru a tese materiale textile. Acestia au fost responsabili de crearea unor materiale textile de calitate superioara si au contribuit la dezvoltarea industriei textile.

Model fisa de post: operator la deservirea razboaielor de tesut

Fisa de post pentru meseria de operator la deservirea razboaielor de tesut


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la deservirea razboaielor de tesut, cod COR 815202


Grupa de baza: 8152 Operatori la masini de tesut si tricotat

Postul: Operator la Deservirea Razboaielor de tesut

Descrierea postului:

Operatorul la Deservirea Razboaielor de tesut este responsabil pentru asamblarea, reglarea si intretinerea razboaielor de tesut. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a razboaielor de tesut si sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Responsabilitati:

Asamblarea si reglarea razboaielor de tesut si a altor echipamente de tesut.

Monitorizarea si intretinerea razboaielor de tesut si a altor echipamente de tesut.

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Monitorizarea si intretinerea echipamentelor de tesut si a altor echipamente auxiliare.

Monitorizarea si intretinerea materialelor si a altor produse utilizate in procesul de tesut.

Monitorizarea si intretinerea documentelor si a altor informatii legate de productie.

Monitorizarea si intretinerea inventarului si a altor materiale.

Monitorizarea si intretinerea echipamentelor de m

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8152 Operatori la masini de tesut si tricotat

  Operatorii la masinile de tesut si tricotat actioneaza si supravegheaza masinile de tesut si tricotat care prelucreaza firele in produse tesute, netesute si tricotate, cum ar fi stofe, dantele, covoare, franghii, tesaturi pentru uz industrial, pasmanterie si articole de imbracaminte tricotate, sau care cos si brodeaza tesaturi.

 • COD

  COD COR 815202 - operator la deservirea razboaielor de tesut