.

Cod COR operator la fabricarea berii


Cod COR operator la fabricarea berii

Cod COR: operator la fabricarea berii

Cod COR: 816041 - operator la fabricarea berii


Meseria de operator la fabricarea berii face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.

Istoria meseriei de operator la fabricarea berii

Meseria de operator la fabricarea berii dateaza din secolul al XVIII-lea, cand a fost introdusa in Europa. In acea perioada, berarii au inceput sa foloseasca masini pentru a produce bere mai rapid si mai eficient. Aceste masini au permis berarilor sa produca mai multa bere intr-un timp mai scurt si sa obtina un produs mai consistent. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si a permis berarilor sa produca mai multa bere intr-un timp mai scurt si sa obtina un produs mai consistent. In prezent, operatorii la fabricarea berii sunt responsabili pentru monitorizarea si controlul procesului de fabricare a berii, inclusiv pentru a asigura ca toate ingredientele sunt adaugate in mod corect si in cantitati adecvate. De asemenea, ei sunt responsabili pentru monitorizarea si controlul temperaturii si a presiunii in timpul procesului de fabricare a berii.

Model fisa de post: operator la fabricarea berii

Fisa de post pentru meseria de operator la fabricarea berii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la fabricarea berii, cod COR 816041


Grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

Titlu post: Operator fabricare bere

Descrierea postului:

Operatorul fabricarii berii este responsabil pentru asigurarea procesului de fabricare a berii, in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de fabricare. Acesta trebuie sa monitorizeze si sa controleze procesul de fabricare, sa asigure calitatea produselor finite si sa respecte toate regulile de siguranta si sanatate in munca.

Responsabilitati:

- Monitorizarea si controlul procesului de fabricare a berii, in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de fabricare

- Asigurarea calitatii produselor finite

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si sanatate in munca

- Mentinerea echipamentelor si a instalatiilor in stare buna de functionare

- Monitorizarea si controlul parametrilor de fabricare

- Efectuarea de teste de calitate si inspectii

- Raportarea oricaror probleme sau defecte

- Mentinerea unui mediu curat si ordonat

- Respectarea tuturor procedurilor si regulilor de fabricare

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul fabricarii berii

- Cunostinte solide despre procesul de fabricare a berii

- Cunostinte despre echipamentele si instalatiile folosite in fabricarea berii

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 816

  Grupa Minora 816

  Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COR

  Grupa de baza 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COD

  COD COR 816041 - operator la fabricarea berii