.

Cod COR operator la fabricarea glucozei


Cod COR operator la fabricarea glucozei

Cod COR: operator la fabricarea glucozei

Cod COR: 816046 - operator la fabricarea glucozei


Meseria de operator la fabricarea glucozei face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.

Istoria meseriei de operator la fabricarea glucozei

Meseria de operator la fabricarea glucozei a fost introdusa in anii 1950, cand industria alimentara a inceput sa se extinda. Procesul de fabricare a glucozei implica extragerea zaharului din amidonul de porumb si transformarea acestuia in glucoza. Procesul a fost in mod traditional realizat prin utilizarea unor echipamente specializate, cum ar fi masini de macinat, separatoare centrifugale si evaporatoare. Operatorii de fabricare a glucozei sunt responsabili pentru monitorizarea si controlul procesului de fabricare, precum si pentru asigurarea calitatii produselor finite. In prezent, operatorii de fabricare a glucozei folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sisteme de control automatizate, pentru a asigura o productie eficienta si de calitate.

Model fisa de post: operator la fabricarea glucozei

Fisa de post pentru meseria de operator la fabricarea glucozei


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la fabricarea glucozei, cod COR 816046


Grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

Titlu post: Operator fabricare glucoza

Descrierea postului:

Operatorul fabricarii glucozei este responsabil pentru asigurarea functionarii corecte si eficiente a procesului de fabricare a glucozei. Acesta trebuie sa monitorizeze si sa controleze procesul de fabricare, sa verifice calitatea produselor finite si sa asigure respectarea standardelor de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

Monitorizarea si controlul procesului de fabricare a glucozei, inclusiv verificarea parametrilor de proces si ajustarea acestora, in functie de necesitati.

Verificarea calitatii produselor finite si asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta.

Mentinerea echipamentelor si a instalatiilor in stare buna de functionare.

Monitorizarea si controlul inventarului de materii prime si produse finite.

Raportarea oricaror probleme sau defecte aparute in procesul de fabricare.

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta.

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul fabricarii glucozei sau in domenii similare.

Cunostinte solide despre procesul de fabricare a glucozei si despre echipamentele si instalatiile folosite.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor.

Atentie la detalii si abilitati de organizare.

Cunostinte de baza despre siguranta si protectia mediului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 816

  Grupa Minora 816

  Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COR

  Grupa de baza 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COD

  COD COR 816046 - operator la fabricarea glucozei