Cod COR: 813131 - operator la fabricarea pieii sintetice
Meseria de operator la fabricarea pieii sintetice face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.
Meseria de operator la fabricarea pielii sintetice a luat nastere in anii 1950, cand producatorii au inceput sa foloseasca materiale sintetice pentru a crea produse care sa imite pielea naturala. Acestea au fost folosite in mod initial pentru a face haine, incaltaminte si alte produse textile. In anii 1960, producatorii au inceput sa foloseasca materiale sintetice pentru a crea produse din piele sintetica. Acestea au fost folosite in mod initial pentru a face produse din piele sintetica pentru mobilier, incaltaminte si alte produse textile. Operatorii la fabricarea pielii sintetice sunt responsabili pentru prelucrarea materialelor sintetice si transformarea lor in produse finite. Acestia folosesc masini specializate pentru a taia, cusut si finisa produsele din piele sintetica. Operatorii trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia moderna si sa aiba cunostinte despre materialele sintetice si produsele finite.
Fisa de post pentru meseria de operator la fabricarea pieii sintetice
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: operator la fabricarea pieii sintetice, cod COR 813131
Postul: Operator la fabricarea pielii sintetice
Responsabilitati:
- Operarea echipamentelor si utilajelor necesare pentru fabricarea pielii sintetice;
- Monitorizarea procesului de fabricare si asigurarea calitatii produselor;
- Verificarea si mentinerea parametrilor de functionare ai echipamentelor si utilajelor;
- Asigurarea curateniei si ordinii in zona de productie;
- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;
- Executarea altor sarcini conexe, in functie de necesitati.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul fabricarii pielii sintetice;
- Cunostinte tehnice si de operare a echipamentelor si utilajelor;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Atentie la detalii si spirit de organizare;
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;
- Cunostinte de baza in domeniul securitatii si protectiei mediului.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.