.

Cod COR operator la masina de laminat


Cod COR operator la masina de laminat

Cod COR: operator la masina de laminat

Cod COR: 814302 - operator la masina de laminat


Meseria de operator la masina de laminat face parte din grupa de baza: 8143 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din hartie.

Istoria meseriei de operator la masina de laminat

Meseria de operator la masina de laminat a fost introdusa in industria prelucrarii materialelor in anii 1950. Acest tip de masina a fost folosit pentru a lamina materiale precum hartia, cartonul si plasticul. Operatorii la masina de laminat au fost responsabili de alimentarea masinii cu materiale, reglarea temperaturii si vitezei de rulare, verificarea calitatii produselor finite si curatarea masinii. In prezent, operatorii la masina de laminat sunt responsabili de operarea si intretinerea masinii, verificarea calitatii produselor finite si asigurarea conformitatii cu standardele de calitate.

Model fisa de post: operator la masina de laminat

Fisa de post pentru meseria de operator la masina de laminat


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la masina de laminat, cod COR 814302


Grupa de baza: 8143 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din hartie

1. Titlu post: Operator la masina de laminat

2. Descrierea postului:

Operatorul la masina de laminat este responsabil pentru operarea si intretinerea masinii de laminat. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt laminare corect si in mod eficient. Operatorul trebuie sa verifice produsele inainte de laminare si sa se asigure ca sunt conforme cu specificatiile.

3. Responsabilitati:

- Operarea si intretinerea masinii de laminat;

- Verificarea produselor inainte de laminare;

- Asigurarea ca produsele sunt laminare corect si in mod eficient;

- Monitorizarea parametrilor de laminare si ajustarea acestora in functie de necesitati;

- Monitorizarea si raportarea oricaror defecte sau probleme;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de calitate;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in operarea masinilor de laminat;

- Cunostinte tehnice si abilitati de intretinere;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8143 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) care produc cutii, plicuri, pungi si alte obiecte din hartie, carton si materiale similare.

 • COD

  COD COR 814302 - operator la masina de laminat