.

Cod COR operator la masini-unelte semiautomate si automate


Cod COR operator la masini-unelte semiautomate si automate

Cod COR: operator la masini-unelte semiautomate si automate

Cod COR: 722312 - operator la masini-unelte semiautomate si automate


Meseria de operator la masini-unelte semiautomate si automate face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de operator la masini-unelte semiautomate si automate

Operatorii la masini-unelte semiautomate si automate au o istorie lunga si interesanta. Acestia au fost primii care au folosit masini-unelte pentru a prelucra materiale si au contribuit la dezvoltarea industriei. Primii operatori au fost angajati in fabrici si au folosit masini-unelte manuale pentru a prelucra materiale. Acestia au fost inlocuiti in timp de operatori la masini-unelte semiautomate si automate, care au fost mai eficienti si mai rapizi. Acestia au fost in masura sa prelucreze materiale mai rapid si mai precis, ceea ce a permis industriei sa se dezvolte si sa produca produse de calitate superioara. Operatorii la masini-unelte semiautomate si automate au devenit din ce in ce mai importanti in industrie, deoarece au permis fabricilor sa produca produse mai bune si mai rapide. Acestia au devenit din ce in ce mai specializati si au dezvoltat abilitati si cunostinte care le-au permis sa prelucreze materiale mai complexe si sa produca produse de calitate superioara.

Model fisa de post: operator la masini-unelte semiautomate si automate

Fisa de post pentru meseria de operator la masini-unelte semiautomate si automate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la masini-unelte semiautomate si automate, cod COR 722312


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

Titlu post: Operator la masini-unelte semiautomate si automate

Descrierea postului:

Operatorul la masini-unelte semiautomate si automate este responsabil pentru operarea si intretinerea masinilor-unelte semiautomate si automate. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta si eficienta a masinilor-unelte si sa respecte toate standardele de siguranta si calitate.

Responsabilitati:

Operarea si intretinerea masinilor-unelte semiautomate si automate.

Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare ai masinilor-unelte.

Verificarea si asigurarea calitatii produselor finite.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea tuturor standardelor de siguranta si calitate.

Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisor.

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in operarea si intretinerea masinilor-unelte semiautomate si automate.

Cunostinte solide despre tehnologia masinilor-unelte.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Atentie la detalii si abilitati de organizare.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722312 - operator la masini-unelte semiautomate si automate