.

Cod COR operator la montarea si conservarea produselor dupa probe


Cod COR operator la montarea si conservarea produselor dupa probe

Cod COR: operator la montarea si conservarea produselor dupa probe

Cod COR: 721431 - operator la montarea si conservarea produselor dupa probe


Meseria de operator la montarea si conservarea produselor dupa probe face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de operator la montarea si conservarea produselor dupa probe

Operatorii la montarea si conservarea produselor dupa probe sunt specialisti care se ocupa de instalarea si intretinerea produselor dupa ce au fost testate. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand producatorii au inceput sa utilizeze tehnologii avansate pentru a testa produsele inainte de a le lansa pe piata. Acest lucru a necesitat oameni care sa se ocupe de instalarea si intretinerea produselor, astfel incat sa se asigure ca acestea functioneaza corect. Operatorii la montarea si conservarea produselor dupa probe sunt responsabili pentru instalarea si intretinerea produselor, precum si pentru verificarea si corectarea oricaror probleme care pot aparea. Acest lucru poate include verificarea si corectarea cablurilor, a conexiunilor si a altor componente ale produselor. De asemenea, ei pot fi responsabili de testarea produselor pentru a se asigura ca acestea functioneaza corect.

Model fisa de post: operator la montarea si conservarea produselor dupa probe

Fisa de post pentru meseria de operator la montarea si conservarea produselor dupa probe


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la montarea si conservarea produselor dupa probe, cod COR 721431


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Post: Operator la montarea si conservarea produselor dupa probe

Responsabilitati:

- Montarea si conservarea produselor dupa probele specifice;

- Verificarea si testarea produselor pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defecte in produse;

- Asigurarea ca produsele sunt pregatite pentru livrare;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul montarii si conservarii produselor;

- Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor specifice;

- Atentie la detalii si abilitati de organizare;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Cunostinte de baza in domeniul tehnic.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721431 - operator la montarea si conservarea produselor dupa probe