.

Cod COR operator la prepararea minereurilor


Cod COR operator la prepararea minereurilor

Cod COR: operator la prepararea minereurilor

Cod COR: 811203 - operator la prepararea minereurilor


Meseria de operator la prepararea minereurilor face parte din grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor.

Istoria meseriei de operator la prepararea minereurilor

Operatorii la prepararea minereurilor sunt persoane care lucreaza in industria extractiva, in special in industria miniera. Acestea sunt responsabili pentru prelucrarea minereurilor, in special pentru separarea materialelor utile de cele nefolositoare. Acest lucru se face prin mai multe metode, cum ar fi cernerea, separarea magnetica, separarea gravitationala si separarea electrostatica. Meseria de operator la prepararea minereurilor a existat de mai multe secole, incepand cu epoca medievala. in acea perioada, minerii foloseau metode rudimentare pentru a separa minereurile, cum ar fi cernerea manuala si separarea magnetica. Cu toate acestea, tehnologia a evoluat in timp, iar astazi, operatorii la prepararea minereurilor folosesc echipamente sofisticate pentru a separa minereurile. Acestea includ utilaje de cernere, separatoare magnetice, separatoare gravitationale si separatoare electrostatice. Operatorii la prepararea minereurilor sunt responsabili pentru asigurarea ca minereurile sunt prelucrate corect si ca produsele finale sunt de calitate. Ei trebuie sa monitorizeze echipamentele si sa faca ajustari, daca este necesar. De asemenea, ei trebuie sa ia masuri de siguranta pentru a se asigura ca locul de munca este sigur si ca produsele sunt prelucrate in mod corespunzator.

Model fisa de post: operator la prepararea minereurilor

Fisa de post pentru meseria de operator la prepararea minereurilor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator la prepararea minereurilor, cod COR 811203


Grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

1. Titlu de post: Operator la prepararea minereurilor

2. Descrierea postului:

Operatorul la prepararea minereurilor este responsabil pentru prelucrarea minereurilor si a materialelor minerale in vederea obtinerii produselor finite. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si tehnologii specializate pentru a prelucra minereurile si materialele minerale in produse finite.

3. Responsabilitati si sarcini:

- Utilizeaza echipamente si tehnologii specializate pentru a prelucra minereurile si materialele minerale in produse finite;

- Monitorizeaza si regleaza echipamentele si tehnologiile utilizate pentru prelucrarea minereurilor si materialelor minerale;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a asigura calitatea produselor finite;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a asigura eficienta productiei;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a asigura siguranta productiei;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a asigura respectarea normelor de mediu;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a asigura respectarea normelor de calitate;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de pre

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor actioneaza si monitorizeaza masinile si echipamentele de prelucrare a rocilor, minereurilor si pietrei pentru a recupera produsele rafinate (de calitate superioara), pentru utilizare imediata sau pentru o prelucrare ulterioara.

 • COD

  COD COR 811203 - operator la prepararea minereurilor