.

Cod COR operator lacuri electroizolante


Cod COR operator lacuri electroizolante

Cod COR: operator lacuri electroizolante

Cod COR: 813124 - operator lacuri electroizolante


Meseria de operator lacuri electroizolante face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.

Istoria meseriei de operator lacuri electroizolante

Operatorii lacuri electroizolante sunt persoane care aplica lacuri electroizolante pe produsele electrice si electronice pentru a le proteja de umiditate si coroziune. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand producatorii de produse electrice si electronice au inceput sa foloseasca lacuri electroizolante pentru a le proteja de umiditate si coroziune. Acestia au folosit lacuri electroizolante pentru a proteja produsele lor de umiditate si coroziune, precum si pentru a le face mai rezistente la socuri si vibratii. Operatorii lacuri electroizolante au fost responsabili de aplicarea lacurilor electroizolante pe produsele electrice si electronice, precum si de verificarea si testarea produselor pentru a se asigura ca sunt protejate corespunzator. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de curatarea si intretinerea echipamentelor folosite pentru aplicarea lacurilor electroizolante. In prezent, operatorii lacuri electroizolante sunt responsabili de aplicarea lacurilor electroizolante pe produsele electrice si electronice, precum si de verificarea si testarea produselor pentru a se asigura ca sunt protejate corespunzator.

Model fisa de post: operator lacuri electroizolante

Fisa de post pentru meseria de operator lacuri electroizolante


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator lacuri electroizolante, cod COR 813124


Grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

1. Denumirea postului: Operator lacuri electroizolante

2. Descrierea postului:

Operatorul lacuri electroizolante este responsabil pentru aplicarea lacurilor electroizolante pe produsele electrice si electronice. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt acoperite cu lacuri electroizolante in mod corespunzator si in conformitate cu specificatiile producatorului.

3. Responsabilitati si sarcini:

- Preia produsele electrice si electronice si le pregateste pentru aplicarea lacurilor electroizolante;

- Aplica lacuri electroizolante pe produsele electrice si electronice;

- Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt acoperite corespunzator cu lacuri electroizolante;

- Monitorizeaza si mentine echipamentele si utilajele folosite pentru aplicarea lacurilor electroizolante;

- Respecta procedurile de siguranta si de mediu;

- Respecta standardele de calitate si termenele de livrare;

- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in aplicarea lacurilor electroizolante;

- Cunostinte de baza despre produsele electrice si electronice;

- Abilitati de operare a echipamentelor si utilajelor folosite pentru aplicarea lacurilor electroizolante;

- Abilit

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 813

  Grupa Minora 813

  Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.

 • COR

  Grupa de baza 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.

 • COD

  COD COR 813124 - operator lacuri electroizolante