.

Cod COR operator lucrari speciale sonde


Cod COR operator lucrari speciale sonde

Cod COR: operator lucrari speciale sonde

Cod COR: 811309 - operator lucrari speciale sonde


Meseria de operator lucrari speciale sonde face parte din grupa de baza: 8113 Operatori la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului.

Istoria meseriei de operator lucrari speciale sonde

Operatorul lucrarilor speciale sonde este o meserie veche, care dateaza din anii 1950. Aceasta meserie implica folosirea unor sonde speciale pentru a efectua diferite lucrari, cum ar fi forajul, sondarea, inregistrarea datelor geologice si alte operatiuni de cercetare. Operatorii lucrarilor speciale sonde sunt responsabili de pregatirea si intretinerea sondelor, precum si de monitorizarea si inregistrarea datelor obtinute. De asemenea, ei sunt responsabili de asigurarea sigurantei si a bunastarii tuturor persoanelor implicate in procesul de sondare. Meseria de operator lucrari speciale sonde a evoluat in timp, devenind mai sofisticata si mai complexa. Acum, operatorii lucrarilor speciale sonde folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sonde cu ultrasunete si sonde cu ultrasunete 3D, pentru a obtine date mai precise si mai detaliate.

Model fisa de post: operator lucrari speciale sonde

Fisa de post pentru meseria de operator lucrari speciale sonde


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator lucrari speciale sonde, cod COR 811309


Grupa de baza: 8113 Operatori la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului

1. Denumirea postului: Operator lucrari speciale sonde

2. Descrierea postului: Operatorul lucrari speciale sonde este responsabil pentru executarea lucrarilor speciale de sondare, inclusiv pregatirea si intretinerea echipamentelor si a materialelor necesare, monitorizarea si controlul procesului de sondare, precum si asigurarea calitatii produselor finite.

3. Responsabilitati:

- Preia comenzile si pregateste echipamentele si materialele necesare pentru lucrarile de sondare;

- Monitorizeaza si controleaza procesul de sondare;

- Asigura calitatea produselor finite;

- Intretine si repara echipamentele si materialele folosite;

- Respecta procedurile si regulile de securitate;

- Respecta termenele limita si bugetul alocat;

- Intocmeste rapoarte si documente specifice.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul sondarii;

- Cunostinte tehnice si abilitati de operare a echipamentelor si materialelor specifice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Capacitatea de a lucra sub presiune;

- Cunostinte de baza in domeniul informaticii;

- Permis de conducere.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8113 Operatori la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului

  Operatorii la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului se ocupa cu reglarea, asamblarea si actionarea utilajelor (instalatiilor) de foraj si a echipamentelor similare pentru saparea puturilor, extragerea minereurilor, lichidelor si gazelor sau pentru diverse alte scopuri.

 • COD

  COD COR 811309 - operator lucrari speciale sonde