.

Cod COR operator mase plastice


Cod COR operator mase plastice

Cod COR: operator mase plastice

Cod COR: 814209 - operator mase plastice


Meseria de operator mase plastice face parte din grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic.

Istoria meseriei de operator mase plastice

Operatorii de mase plastice sunt specialisti care lucreaza cu mase plastice pentru a crea produse finite. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand industria plasticului a inceput sa se dezvolte. Operatorii de mase plastice folosesc masini specializate pentru a prelucra mase plastice in produse finite. Acestea includ produse precum recipiente, tuburi, piese de mobilier si alte produse din plastic. Operatorii de mase plastice trebuie sa inteleaga procesul de prelucrare a masei plastice si sa fie capabili sa utilizeze masinile corect pentru a obtine produsele finite. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa inspecteze produsele finite pentru a se asigura ca sunt de calitate si ca se potrivesc cu specificatiile.

Model fisa de post: operator mase plastice

Fisa de post pentru meseria de operator mase plastice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator mase plastice, cod COR 814209


Grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic

Postul: Operator Mase Plastice

Responsabilitati:

- Operarea echipamentelor si utilajelor necesare pentru prelucrarea masei plastice;

- Monitorizarea procesului de prelucrare a masei plastice;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii masei plastice;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Capacitatea de a respecta termenele limita;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din plastic actioneaza si supravegheaza masinile si utilajele de malaxat si amestecare a compusilor pentru a obtine materiale plastice si care fabrica diferite componente si articole din plastic.

 • COD

  COD COR 814209 - operator mase plastice