.

Cod COR operator masini multiplicat


Cod COR operator masini multiplicat

Cod COR: operator masini multiplicat

Cod COR: 732214 - operator masini multiplicat


Meseria de operator masini multiplicat face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de operator masini multiplicat

ie Operatorii de masini de multiplicare sunt persoane care utilizeaza masini specializate pentru a multiplica documente, cum ar fi carti, reviste, brosuri si alte materiale de imprimare. Aceasta meserie a aparut in anii 1800, cand au fost inventate primele masini de multiplicare. Acestea au fost folosite pentru a multiplica documente in masa, ceea ce a permis productia mai rapida si mai ieftina a materialelor de imprimare. in prezent, operatorii de masini de multiplicare folosesc masini mai avansate, care pot multiplica documente in mai multe formate si pot imprima imagini de inalta calitate. Acestea sunt folosite in industria de imprimare pentru a produce materiale de imprimare de inalta calitate si la preturi accesibile.

Model fisa de post: operator masini multiplicat

Fisa de post pentru meseria de operator masini multiplicat


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator masini multiplicat, cod COR 732214


Grupa de baza: 7322 Tipografi

ie

Postul: Operator Masini Multiplicatie

Responsabilitati:

Operarea masinilor de multiplicatie pentru a produce produse finite

Monitorizarea si mentinerea masinilor in stare buna de functionare

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile

Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si calitate

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectia muncii

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisor

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

Experienta anterioara in operarea masinilor de multiplicatie

Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si al electricitatii

Abilitati de citire si interpretare a planurilor si instructiunilor

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor

Capacitatea de a lucra in conditii de stres

Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732214 - operator masini multiplicat