.

Cod COR operator montaj linii automate


Cod COR operator montaj linii automate

Cod COR: operator montaj linii automate

Cod COR: 818908 - operator montaj linii automate


Meseria de operator montaj linii automate face parte din grupa de baza: 8189 Operatori la masini si utilaje neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de operator montaj linii automate

Operatorii de montaj linii automate sunt specialisti care asambleaza, instaleaza si configureaza echipamentele si sistemele automate de productie. Acest domeniu a aparut in anii 1950, cand au fost introduse primele masini automate de productie. Acestea au permis producatorilor sa produca produse de inalta calitate intr-un timp mai scurt si cu costuri mai mici. Operatorii de montaj linii automate sunt responsabili pentru asamblarea, instalarea si configurarea echipamentelor si sistemelor automate de productie. Ei trebuie sa inteleaga si sa respecte toate standardele de siguranta si reglementarile industriale. De asemenea, ei trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia si sa fie capabili sa utilizeze echipamentele si sistemele automate de productie. Operatorii de montaj linii automate trebuie sa fie capabili sa lucreze in mod eficient si sa se adapteze la schimbarile tehnologice.

Model fisa de post: operator montaj linii automate

Fisa de post pentru meseria de operator montaj linii automate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator montaj linii automate, cod COR 818908


Grupa de baza: 8189 Operatori la masini si utilaje neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu post: Operator Montaj Linii Automate

Descrierea postului:

Operatorul Montaj Linii Automate este responsabil pentru instalarea, configurarea si intretinerea echipamentelor si a sistemelor automate. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a acestora si sa se asigure ca toate componentele sunt instalate si configurate corect.

Responsabilitati:

- Instalarea si configurarea echipamentelor si a sistemelor automate;

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si a sistemelor automate;

- Diagnosticarea si rezolvarea problemelor tehnice;

- Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor si a sistemelor automate;

- Testarea si verificarea echipamentelor si a sistemelor automate;

- Documentarea si raportarea activitatilor si a rezultatelor;

- Respectarea procedurilor si a regulilor de securitate.

Competente:

- Cunostinte tehnice solide in domeniul automatizarii;

- Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a programelor informatice

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8189 Operatori la masini si utilaje neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza include operatorii la utilajele si masinile fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si funii innadite.

 • COD

  COD COR 818908 - operator montaj linii automate