.

Cod COR operator portuar dispecer/planificator


Cod COR operator portuar dispecer/planificator

Cod COR: operator portuar dispecer/planificator

Cod COR: 432339 - operator portuar dispecer/planificator


Meseria de operator portuar dispecer/planificator face parte din grupa de baza: 4323 Functionari in transporturi.

Istoria meseriei de operator portuar dispecer/planificator

Operatorii portuari dispeceri/planificatori sunt responsabili pentru coordonarea activitatilor portuare si pentru asigurarea unei operatiuni eficiente si sigure. Acest lucru implica planificarea si coordonarea activitatilor de incarcare si descarcare, precum si asigurarea unei bune comunicari intre toate persoanele implicate in procesul de transport maritim. Meseria de operator portuar dispecer/planificator a existat de mai multe decenii, insa a devenit mai importanta in ultimii ani, odata cu cresterea volumului de transport maritim si a complexitatii operatiunilor portuare. Operatorii portuari dispeceri/planificatori sunt responsabili pentru asigurarea unei operatiuni eficiente si sigure, precum si pentru monitorizarea si gestionarea tuturor activitatilor portuare. Ei trebuie sa fie capabili sa lucreze in mod eficient cu toate persoanele implicate in procesul de transport maritim si sa ia decizii rapide si corecte in caz de urgenta.

Model fisa de post: operator portuar dispecer/planificator

Fisa de post pentru meseria de operator portuar dispecer/planificator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator portuar dispecer/planificator, cod COR 432339


Grupa de baza: 4323 Functionari in transporturi

Titlul postului: Operator portuar dispecer/planificator

Descrierea postului:

Operatorul portuar dispecer/planificator este responsabil pentru coordonarea si planificarea activitatilor portuare, asigurand astfel o operare eficienta si sigura a portului. Acesta trebuie sa aiba o buna cunoastere a proceselor portuare si a echipamentelor utilizate in port, precum si o capacitate excelenta de comunicare si coordonare.

Responsabilitati:

- Planificarea si coordonarea activitatilor portuare, inclusiv incarcarea si descarcarea navelor, manipularea marfurilor si gestionarea traficului portuar
- Asigurarea respectarii procedurilor de siguranta si a reglementarilor portuare
- Comunicarea cu echipa de operare portuara si cu clientii pentru a asigura o coordonare eficienta a activitatilor portuare
- Monitorizarea stocurilor de marfuri si a echipamentelor portuare pentru a asigura disponibilitatea acestora in timp util
- ntocmirea rapoartelor si a documentelor necesare pentru activitatile portuare
- Participarea la intalniri si discutii cu clientii si cu alte departamente ale portului pentru a asigura o coordonare eficienta a activitatilor portuare

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul portuar sau intr-o pozitie similara
- Cunoasterea proceselor portuare si a echipamentelor utilizate in port
- Abilitati excelente de comunicare si coordonare
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Cunoasterea limbilor straine poate fi un avantaj

Educatie:

- Studii superioare in domeniul logistic sau al transporturilor poate fi un avantaj

Salariu:

- Salariul pentru un operator portuar dispecer/planificator poate varia in functie de experienta si de compania angajatoare, dar poate fi in general intre 2000 si 4000 de lei lunar.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 43

  Subgrupa Majora 43

  Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara

  Functionarii in serviciile de evidenta contabila si financiara obtin, intocmesc si prelucreaza date contabile, statistice, financiare si alte date numerice si se ocupa de tranzactiile in numerar ce apar intamplator in domeniul afacerilor.

 • 432

  Grupa Minora 432

  Functionari in gestiunea materialelor si in transport

  Functionarii in gestiunea materialelor si in transporturi tin evidenta bunurilor produse, achizitionate, depozitate, expediate si a materialelor necesare la datele specificate de productie sau tin evidenta aspectelor operationale si coordoneaza calendarul (programarea) transportului de pasageri si de marfuri.

 • COR

  Grupa de baza 4323 Functionari in transporturi

  Functionarii in transporturi tin evidenta aspectelor operationale si coordoneaza calendarul trenurilor, transportului rutier si aerian de pasageri, transportului de marfa si pregatesc rapoarte pentru conducerea superioara.

 • COD

  COD COR 432339 - operator portuar dispecer/planificator