.

Cod COR operator productie RTV


Cod COR operator productie RTV

Cod COR: operator productie RTV

Cod COR: 352113 - operator productie RTV


Meseria de operator productie RTV face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.

Istoria meseriei de operator productie RTV

Operatorii de productie RTV sunt specialisti care se ocupa de productia de programe de televiziune si radio. Meseria de operator de productie RTV a aparut odata cu aparitia televiziunii si a radio-ului, in anii 1920. Operatorii de productie RTV au fost responsabili pentru crearea si inregistrarea programelor de televiziune si radio, precum si pentru asigurarea calitatii acestora. De-a lungul anilor, tehnologia s-a schimbat si s-au dezvoltat noi metode de productie, ceea ce a dus la o crestere a complexitatii meseriei. Astazi, operatorii de productie RTV sunt responsabili pentru crearea si inregistrarea programelor de televiziune si radio, precum si pentru asigurarea calitatii acestora. Ei folosesc tehnologii avansate, cum ar fi efectele speciale si animatiile, pentru a crea productii de inalta calitate.

Model fisa de post: operator productie RTV

Fisa de post pentru meseria de operator productie RTV


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator productie RTV, cod COR 352113


Grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

Fisa de post pentru meseria de operator productie RTV:

Titlul postului: Operator productie RTV

Departament: Productie

Raporteaza catre: Managerul de productie

Scopul postului: Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si a proceselor de productie pentru a produce continut audiovizual de calitate.

Responsabilitati:

- Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor de productie, inclusiv camere video, microfoane, mixere audio, lumini si alte echipamente necesare pentru producerea continutului audiovizual.
- Asigurarea bunei functionari a proceselor de productie, inclusiv planificarea si organizarea programelor, selectarea si pregatirea locatiilor de filmare, gestionarea timpului si a resurselor.
- Monitorizarea si mentinerea calitatii continutului audiovizual, inclusiv verificarea sunetului, a imaginii si a altor elemente tehnice.
- Colaborarea cu echipa de productie pentru a dezvolta si implementa idei creative si inovatoare pentru continutul audiovizual.
- Asigurarea respectarii standardelor de siguranta si a regulilor de sanatate si securitate la locul de munca.
- Participarea la sedinte de productie si la alte intalniri de echipa pentru a discuta proiectele in curs si pentru a identifica si rezolva problemele.
- Mentenanta si repararea echipamentelor de productie, inclusiv efectuarea de lucrari de intretinere preventiva si corectiva.
- Actualizarea cunostintelor si a abilitatilor tehnice prin participarea la cursuri de formare si la alte activitati de dezvoltare profesionala.

Cerinte:

- Experienta anterioara in productia audiovizuala sau in domeniul tehnologiei media.
- Cunostinte solide despre echipamentele de productie, inclusiv camere video, microfoane, mixere audio, lumini si alte echipamente necesare pentru producerea continutului audiovizual.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare, cu capacitatea de a lucra in echipa si de a comunica eficient cu colegii si cu alte departamente.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
- Cunostinte solide despre siguranta si sanatatea la locul de munca.
- Abilitati excelente de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor.
- Flexibilitate si adaptabilitate la schimbari si la situatii neprevazute.
- Cunostinte solide despre software-ul de editare video si audio.
- Diploma de studii superioare in domeniul media sau o calificare echivalenta.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 35

  Subgrupa Majora 35

  Tehnicieni in informatica si comunicatii

  Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).

 • 352

  Grupa Minora 352

  Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii

  Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

  Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.

 • COD

  COD COR 352113 - operator productie RTV